Zemun u komšijskom derbiju pobedio Teleoptik i stigao pred vrata Prve lige

Foto:Youtubeprint

U komšijskom, ali i drbiju sezone, fudbaleri Zemuna su bili bolji od Teleoptika (2:1) i sa tri nova boda sebi otvorili vrata plasmana u Mocart bet Prvu ligu Srbije.

Derbi je ispunio očekivanja. Solidno ispunjene tribe, lepa atmosfera, dopadljiva igra, šanse, a na kraju i golovi, obeležili su utakmicu od izuzetnog značaja.

Od prvog sudijskog zvižduka obe ekipe su igrale otvoreno, sa tečnim akcijama i namerom da se zada udarac rivalu. Upravo to je prvo uspelo domaćim fudbalerima. Najbolji igrač zeleno-plavih Luka Svetličić se najbolje snašao pred golom „optičara“ i za golmana Mihajlovića nije bilo spasa – 1:0.

Gosti su nastojali da uzvrate i stignu do izjednačenja i upeli su u 30. minutu kada je dosuđen najstrožija kazna. Uroš Knežević je bio precizan sa jedanaest metara i utakmica je krrenula iz početka – 1:1. Do odlaska na odmor, još po nekoliko pokušaja na obe strane, ali bez uspešne realizacije.

Nastavak se nije bitnije razlikovao od prvog dela meča. Zemun je imao terensku inicijativu, mada su i igrači Teleptika bili više nego dostojan takmac.

Trenutak odluke desio se u 70. minutu. Ovoga puta penal je dosuđen za domaći sastav, a loptu je na belu tačku namestio Luka Svetličić i nije pogrešio. Mihajlović je bio nemoćan – 2:1.

U poslednjih dvadesetak minuta, upisano je još nekoliko prilika za gol, ali Zemunci su znalački sačuvali prednost i sada napravili razliku od četiri boda upravo nad Teleoptikom, što su uz navijače znali da proslave posle poslednjeg sudijskog zvižduka.

U ostalim utamicama 26. kola koje su odigrane u isto vreme postignuti su sledeći rezultati: Radnički (O) – Sinđelić 5:3, PKB – GSP Polet Dorćol 1:2, Budućnost – Torlak 3:3.

Odigrano ranije: Ušće Novi Begrad – Rad 6:0, Jedinstvo – Studentski grad 2:3, BASK TEK – Brodarac 1:1, Prva iskra – Zvezdara 3:1.