Zvezda bi već danas mogla do titule!

Fudbaleri Crvene zvezde već u četvrtak protiv TSC-a imaju priliku da matematički osiguraju šampionsku titulu, 35. po redu, te sedmu uzastopnu.

Crveno-beli će morati da prate i dešavanja na utakmici između Partizana i Vojvodine u Humskoj. Trenutno, Zvezda ima 81, dok Partizan ima 70 bodova, a do kraja sezone ostaje pet utakmica.

Prvi scenario podrazumeva pobedu Crvene zvezde nad TSC-om na Marakani, dok Partizan ne bi smeo pobediti Vojvodinu. U tom slučaju, crveno-beli bi četiri kola prie kraja sezone imali 13 ili 14 bodova više od večitog rivala.

Drugi scenario predviđa remi Crvene zvezde s TSC-om, uz poraz Partizana od Vojvodine. To bi rezultiralo prednošću od 12 bodova za Crvenu zvezdu. Imajući u vidu da su crveno-beli plej-of započeli kao prvoplasirani, a da se to gleda ispred međusobnog skora i gol-razlike, šampionska trka bi bila rešena.

Nakon susreta s TSC-om, Crvena zvezda će igrati protiv Mladosti (gostovanje), Radničkog 1923 (domaći teren), Napretka (gostovanje) i Čukaričkog (domaći teren). Partizan nakon utakmice s Vojvodinom očekuju mečevi protiv Napretka (gostovanje), Mladosti (domaći teren), Čukaričkog (gostovanje) i Radničkog 1923 (domaći teren).