AKCIONARI PRODUŽILI UGOVOR SA EVROLIGOM DO 2041. GODINE: Zvezda i Partizan ponovo u neizvesnosti?!

Evroliga je potvrdila potpisivanje novog ugovora sa svojim timovima, koji donosi finansijsku stabilnost i kontinuitet takmičenja. Ugovor, potpisan na dugoročni period, obezbeđuje stabilno finansiranje za sve učesnike, ali ne uvodi promene u trenutnom formatu takmičenja.

Prema saopštenju Evrolige, glavni cilj novog ugovora je da osigura kontinuirani rast i razvoj lige, istovremeno održavajući postojeći format koji se pokazao kao uspešan i popularan među navijačima. Timovi će i dalje igrati dvokružni ligaški deo, a potom će najbolje ekipe napredovati u plej-of fazu, koja vodi do završnog turnira.

„Potpisivanje ovog ugovora predstavlja važan korak ka dugoročnoj stabilnosti i rastu Evrolige. Naš cilj je da osiguramo da takmičenje ostane najkvalitetnije i najuzbudljivije u evropskoj košarci,“ rekao je Đordi Bertomeu, izvršni direktor Evrolige. „Sa ovim ugovorom, klubovi će imati potrebnu finansijsku podršku da nastave da pružaju vrhunski košarkaški spektakl.“

Finansijski detalji ugovora nisu javno objavljeni, ali je naglašeno da će svi klubovi imati koristi od povećanih prihoda i boljih uslova za takmičenje. Očekuje se da će ova stabilnost omogućiti klubovima da unaprede svoje timove, infrastrukturu i ukupno iskustvo za navijače.

Navijači širom Evrope izrazili su zadovoljstvo što neće biti promena u formatu takmičenja, koje je postalo prepoznatljivo po svojoj dinamičnosti i neizvesnosti. Mnogi veruju da upravo ovaj format omogućava da se svake sezone gledaju najbolje moguće utakmice i da se uvek iznova rađaju nova rivalstva.

Novi ugovor stupa na snagu odmah i važiće za narednih nekoliko sezona, čime se osigurava stabilan period za sve učesnike i omogućava dugoročno planiranje i razvoj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *