PRESEDAN U GRČKOJ: Olimpijakos tužio Panatinaikos!

Grčki košarkaški gigant, Olimpijakos, podneo je tužbu protiv Panatinaikosa zbog incidenata rasističke prirode koji su se dogodili tokom nedavne utakmice finalne serije grčkog prvenstva. U saopštenju kluba, istaknuto je da su igrači Olimpijakosa bili izloženi rasističkim uvredama od strane navijača Panatinaikosa, što je izazvalo ogorčenje i zahtev za pravdu.

Incident se desio tokom treće utakmice finalne serije, koja je odigrana u dvorani Panatinaikosa. Navijači su, kako se navodi, konstantno vređali tamnopute igrače Olimpijakosa, stvarajući neprijateljsku i neprijatnu atmosferu. Olimpijakos je odmah reagovao i odlučio da pravdu potraži na sudu, podnoseći tužbu protiv rivala i njihovih navijača.

„Ovo je neprihvatljivo i nedopustivo ponašanje. Rasizam nema mesta u sportu niti bilo gde drugde. Naši igrači su zaslužili poštovanje, a ne uvrede na rasnoj osnovi,“ stoji u saopštenju Olimpijakosa. „Podnećemo tužbu i očekujemo da nadležni organi preduzmu odgovarajuće mere.“

Panatinaikos se još uvek nije zvanično oglasio povodom ovih optužbi, ali se očekuje da će klub uskoro izdati saopštenje i preduzeti korake kako bi se situacija razjasnila. Grčka košarkaška federacija takođe je najavila da će sprovesti istragu i utvrditi sve činjenice vezane za ovaj incident.

Ovaj incident baca senku na inače uzbudljivu finalnu seriju između dva najveća košarkaška kluba u Grčkoj, koji imaju dugu istoriju rivalstva. U trenutku kada bi fokus trebao biti na sportskim dostignućima i fer-pleju, ovakvi događaji skreću pažnju na ozbiljne društvene probleme koji se moraju rešavati.

Olimpijakos i Panatinaikos su se do sada tri puta susreli u finalnoj seriji, a Olimpijakos vodi sa 2:1 u pobedama. Uprkos incidentima, očekuje se da će serija biti nastavljena, ali pod strogim nadzorom kako bi se sprečile slične situacije u budućnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *