SRBIJA PONOVO POD ISTRAGOM: FS tzv. Kosova se žalio na rasističko ponašanje srpskih navijača!?

Fudbalski savez takozvanog Kosova (FSK) podneo je žalbu UEFA zbog navodnog nacionalističkog i rasističkog ponašanja srpskih navijača tokom utakmice protiv Slovenije u Minhenu.

FSK je u svojoj žalbi izrazio „duboku zabrinutost zbog neprimerenog ponašanja“ srpskih navijača, tvrdeći da su oni tokom meča ispoljavali nacionalističke i rasističke poruke. Ove optužbe, kako navode iz FSK, bacaju senku na inače uzbudljiv meč koji je završen rezultatom 1:1.

Podsećamo, UEFA je u četvrtak pokrenula istragu protiv navijača Albanije i Hrvatske zbog incidenata na tribinama tokom njihovog međusobnog duela na Evropskom prvenstvu. Hrvatski i albanski navijači su tokom utakmice drugog kola grupe B, koja je završena rezultatom 2:2, u 59. minutu zajedno skandirali parole „Ubij, ubij Srbina“ i „Srbe na vrbe“.

Ove istrage dolaze u vreme kada UEFA pojačava napore u borbi protiv rasizma i nacionalizma na sportskim događajima. Rezultati ovih istraga biće ključni za dalji razvoj situacije i eventualne sankcije za odgovorne strane.