OBRADOVIĆ ŽELI MIROTIĆA: Olimpija ostaje bez dva bitna igrača!?

Francuski mediji prenose da bi Nikola Mirotić ovog leta mogao da promeni sredinu. Nakon prošlogodišnje sage koja je povezivala Mirotića sa Partizanom, kada je nekadašnji španski reprezentativac dogovorio uslove sa crno-belima, ali na kraju zbog pritisaka odustao i potpisao za Olimpiju Milano, sada se pojavljuju novi interesenti.

Monako, prema pisanju francuskog „Tribune47“, ozbiljno razmatra mogućnost dovođenja Mirotića. Saša Obradović, trener Monaka, mogao bi da bude ključna figura u realizaciji ovog transfera, što bi značilo da Mirotić ipak završi kod Obradovića, ali Saše, a ne Željka, kao što se prošle godine očekivalo.

Mirotić ima 33 godine i prošle sezone je imao problema sa povredama, zbog čega je propustio deo sezone. Ipak, uspeo je da odigra 21 utakmicu od ukupno 34 i postigne prosečno 16,9 poena, uz 5,7 skokova i 18,9 indeksnih poena po utakmici.

Olimpiju Milano je u četvrtak zvanično napustio Nikolo Meli, za čije usluge je zainteresovan beogradski Partizan. Ovaj potez može dodatno zakomplikovati situaciju za italijanskog šampiona ako Mirotić takođe odluči da napusti klub.

Biće zanimljivo pratiti razvoj događaja i videti gde će Mirotić nastaviti svoju karijeru, kao i kako će Olimpija Milano odgovoriti na potencijalni odlazak dvojice ključnih igrača.