MIRKO POLEDICA O DVA BONUS IGRAČA: „Ovi naši izginuše da li jedan ili dva, a Jamal drži čas fudbal u polufinalu“

Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije, oglasio se povodom situacije oko dva bonus igrača u Superligi Srbije, istakavši važnost kvaliteta mladih fudbalera.

„Ovi naši izginuše da li jedan ili dva bonusa 2002. godište, dok u isto vreme Jamal iz Španije koji je 2007. godište drži čas fudbala u polufinalu EP. Treba povesti računa o tome da li mladi fudbaleri zaista donose kvalitet ili se samo forsiraju zbog pravila,“ rekao je Poledica.

Zajednica klubova Superlige većinski je podržala predlog za uvođenje dva bonus igrača već od naredne sezone. Zvanično će zatražiti od Fudbalskog saveza Srbije (FSS) da usvoji tu odluku uoči starta prvenstva, nakon što je Odbor za hitna pitanja FSS u ponedeljak „vratio Zajednici“ taj predlog. Novo izjašnjavanje većine klubova bilo je u korist dva bonus igrača – mlađa od 1. januara 2002. godine.

Protiv ovog predloga bio je FK Partizan, dok je predsednik Zajednice i prvi čovek FK Vojvodina, Dragoljub Zbiljić, juče istakao da bi trebalo poštovati zakonske rokove od promene propozicija 40 dana uoči sezone.

Ipak, većina klubova se složila da novo bonus pravilo stupi na snagu odmah. Očekuje se da će biti usvojeno na prvoj sednici FSS, na Izvršnom odboru u petak, ili na Odboru za hitna pitanja u ponedeljak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *