ZVEZDA BOSTONA UDARILA PO REPREZENTACIJI SAD-a: Tvrdi da Najki bira ekipu?!

Kavaj Lenard je napustio reprezentaciju SAD, a umesto njega je pozvan bek Boston Seltiksa, Derik Vajt. Odluka da se Vajt pozove, a ne njegov saigrač i MVP NBA finala, Džejlen Braun, izazvala je mnogo reakcija.

Braun je na društvenoj mreži „X“ (bivši Twitter) izrazio nezadovoljstvo, tagujući kompaniju Nike i pitajući: „To radimo?“ Uz to, objavio je još jedan post sa tri emotikona, sugerišući da veruje da je Vajt izabran zbog sponzorskog ugovora sa Nike, dok je Braun pod ugovorom sa Adidasom od 2016. godine.

Direktor reprezentacije, Grent Hil, odbacio je ove spekulacije, objašnjavajući da je odluka o izboru igrača bazirana na stvaranju najboljeg tima. Hil je rekao da je proces selekcije težak i da uključuje izbacivanje igrača koje ceni i voli da gleda. Istakao je da je njegova odgovornost da sastavi tim koji će imati najveće šanse za uspeh, bez obzira na teorije o sponzorstvima.

Hil je zaključio da je najvažnije pronaći prave igrače koji se uklapaju u tim i mogu doprineti pobedi, te da je svaki izbor pažljivo promišljen

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *