PROMENA PLANA POSLE OMONIJE: Čeka se ZVANIČNA potvrda NJEGOVOG odlaska!

Čeka se još da se sve ozvaniči, brojke već izašle u javnost.

Višemesečna saga u vezi sa statusom Matea Garsije i njegovim potencijalnim transferom izgleda da će biti završena dan posle Zvezdine eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crveno-beli su sinoćnjim porazom u penal-seriji protiv Omonije u Nikoziji ostali bez željenih finansijskih sredstava koja bi im doneo ne samo plasman u grupnu fazu, već i u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, pa je i očekivano da srpski šampion počne sa smanjivanjem troškova.

Prema informacijama koje je danas prenela grčka “Gazeta“, Mateo Garsija će se vratiti u Aris, gde je već igrao na pozajmici iz Las Palmasa pre dolaska u Zvezdu prošlog leta.

Isti izvor navodi da je dogovor dva kluba već postignut, da će Zvezda zaraditi 1.3 miliona evra plus 30 posto od sledećeg Garsijinog transfera i da je ceo posao već došao do “razmene dokumenata“ što bi trebalo da bude uvod i u zvanično promociju argentinskog fudbalera u Solunu.

Nezvanično, on bi trebalo da sa Arisom potpiše ugovor na četiri godine, baš kao što je to učinio sa Zvezdom prošle godine.

Crveno-beli su ga tada angažovali za 2.2 miliona evra iz Las Palmasa, prema podacimja sa “Transfermarkta“, a Garsija je za Zvezdu upisao 24 nastupa u svim takmičenjima, postigao pet golova, uz dve asistencije.