TERZIĆ IZJAVIO: „ZNAO sam da će se to DESITI!“

Možda su sada njegova očekivanja čak i nadmašena.

Luka Jović je tema dana i u nemačkim i u domaćim medijima, posle neverovatnih pet golova koje je postigao sinoć u pobedni njegovog Ajntrahta nad Fortunom (7:1).

Najmlađi je u istoriji Bundeslige kome je to pošlo za rukom, a ako ovako nastavi možda ni rekord Ditera Milera iz 1977, kada je postigao šest golova za Keln protiv Verdera (7:2), neće ostati nedostižan.

Jednostavno, srpski reprezentativac se preporodio od kada je iz Benfike prešao u Ajntraht, bio je to idealan izbor, a treneri bundesligaša iz Frankfurta, najpre Niko Kovač, a sada i Adi Hiter, prepoznali su njegov veliki potencijal, pružili mu šansu, a on im je uzvratio na prelep način.

Ali, prvi koji je javno, jasno i glasno u medijima govorio o Jovićevim kvalitetima, bio je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Danas pogotovo dolazi do izražaja njegova izjava iz juna 2014, kada je u intervjuu “Kuriru“, između ostalog, naglasio:

“Luka Jović može da bude novi Falkao. Prati ga glas da je malo lenčuga, ali ako se na pravi način bude radilo s njim, biće vrhunski igrač“, poručio je Terzić.

Bilo je to vreme kada je Radamel Falkao bio na vrhuncu karijere, kada je fudbalski svet bio impresioniran njegovim golovima, pa su dugo ova Terzićeva poređenja tadašnje Zvezdine nade sa slavnim Kolumbijcem komentarisana sa podsmehom.

Ali, vremenom je Luka Jović počeo da na velikoj sceni dokazuje svoj vrhunski kvalitet, pa je sada potpuno jasno da nije slučajno dobio nadimak “srpski Falkao“.

Samo da ovako i nastavi, vreme je tek pred njim. Ima samo 20 godina!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!