POVRATAK LEGENDE: Ali ŽRTVUJU njega!?

„Jorgandžije“ skovale plan.

Kako „Don Balon“ prenosi, Atletiko Madrid razmatra prodaju Dijega Košte.

Španski reprezentativac se u januaru vratio u Madrid iz Čelsija za 66 miliona evra, što je u tom trenutku bio rekord kluba kada su transferi u pitanju (ovog leta rekord oboren za Lemara – 70 miliona evra).

Iako je igrao dobro u drugom delu minule sezone, ove takmičarske godine pruža slabije partije, posebno u poslednje vreme.

Ne bi se možda Atletiko tek tako odrekao Brazilca sa španskim pasošem, poznato je da je omiljen u klubu i da ima odličan odnos sa trenerom Simeoneom, ali „Kolćonerosi“ igraju slabo ove sezone, neke promene se moraju napraviti, a navodno na stolu imaju i ponudu za Koštine usluge.

U pitanju je neimenovani kineski klub, koji je Madriđanima za usluge Dijega Košte ponudio 65 miliona evra.

Tako bi povratili uloženi novac i stvorili dobar kapital za dalje investicije, a navodno imaju i spremnu zamenu za bivšeg napadača Čelsija.

U pitanju je čovek koji je ostavio ogroman trag u klubu iz španske prestonice, kolumbijski reprezentativac Radamel Falkao.

Popularni „El Tigre“ je još uvek igrač od čijeg transfera je Atletiko najviše zaradio u istoriji kluba, prodali su ga Monaku 2013. godine za 43 miliona evra.

Falkao je za dve sezone u dresu „Jorgandžija“ upisao 91 nastup, a postigao je čak 70 golova, pomogao je Atletiku da osvoji Kup kralja, Ligu Evrope i UEFA Super kup.

Nema sumnje da bi navijači bili oduševljeni njegovim povratkom, videćemo da li će Atletiko uspeti da sprovede svoj plan u delo.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!