NI MANJE NI VIŠE NEGO NJEGA: KOGA to DOVODI Gvardiola u Siti!?

Ovo bi moglo da pokrene „domino efekat“ širom Evrope.

Mančester siti želi Ligu šampiona i to je bilo jasno od trenutka kada su angažovali Pepa Gvardiolu za menadžera pre dve godine.

Vrlo ubedljivo su osvojili Premijer ligu prošle sezone, ali su u trci za „ušatog“ uspali od Liverpula u četvrtfinalu.

Sada žele da osvoje sve, a ostrvski mediji navode da je sastojak koji nedostaje na tom putu najbolji mladi fudbaler sveta Kilijan Mbape!

Francuski tinejdžer se etablirao kao potencijalni dobitnik Zlatne lopte i jedan od najboljih u novoj generaciji fudbalera, a ambicija „Građana“ jeste da dovode najbolja i najveća imena.

Dejli mejl prenosi da je tim iz Mančestera spreman da obori svetski rekord i plati celih 200 miliona funti kako bi doveo Mbapea.

I ne samo to – Siti nema ništa protiv da izdvaja 20 miliona funti godišnje za višegodišnji ugovor ukoliko do dogovora dođe.

Što bi moglo da se dogodi već ove zime, ali problem predstavlja novo pravilo po kojem fudbaler koji je nastupao za jednu ekipu u grupnoj fazi Lige šampiona ne moža da igra u dresu drugog kluba u nokaut rundi tog takmičenja.

U prilog svemu govori i to da su „Sveci“ na udaru UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja, pa Gvardiola želi da iskoristi ne baš idealnu situaciju na Parku prinčeva.

To bi, veruju Englezi, značilo da je Siti voljan da „žrtvuje“ Rahima Sterlinga kojem ugovor ističe na leto 2020. godine, ali pomaka u pregovorima oko produžetka saradnje i dalje nema.

Klubova koji osluškuju situaciju na Etihadu svakako ima.

Svetski rekord drži Mbapeov saigrač Nejmar koji je plaćen 198 miliona funti, hoće li ga Francuz oboriti?

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!