PORAZ OD PARIŽANA PADA U ZABORAV: Laknulo je Zvezdi nakon ovoga!

Težak posao za Zvezdu u Zemunu, na kraju ipak nastavila odličan niz u Superligi.

 

U poslednjoj utakmici 11. kola Superlige, Crvena zvezda je kao gost savladala Zemun sa 2:1, iako je domaćin rano poveo. Odluka o pobedniku je pala tek u nadoknadi vremena.
Trener Crvene zvezde Vladan Milojević iznenadio je sa 19-godišnjim napadačem Dejanom Joveljićem u startnoj postavi. On je igrao u tandemu sa Milanom Pavkovim i već u uvodnim minutima meča je mogao da donese prednost Zvezdi posle greške golmana domaćih Miloševića, ali se čuvar mreže Zemuna brzo ispravio.
Zemunci su potom pripretili posle kornera, kada je Jovančić intervenisao ispred svog gola, ali već u 10. minutu domaći su uspeli da povedu.
Akciju je kreirao odlični Kukuličić, koji je prošao po desnoj strani, centrirao u peterac, a Nikola Stojković je sve to odlično ispratio i pored Degeneka došao do lopte i savladao Borjana – 1:0.
Zvezda je, naravno, želela što pre da uzvrati i dođe do izjednačenja, a idealnu priliku za to imala je u 21. minutu.
Naime, Jovaljić je osvojio jednu loptu na levoj strani terena, pa je prebacio na suprotnu stranu gde ju je prihvatio Jovančić, koji je pao posle kontakta sa Vukadinovićem, a za sudiju Srđana Jovanovića to je bio prekršaj za najstrožu kaznu.
Ebisilio je izveo jedanaesterac, ali nije bio precizan, lopta je pogodila stativu i odbila se u polje!
Zvezda je opasno pripretila i preko Pavkova u 36. minutu, kada je na putu ka mreži lopta nekoga zakačila i završila u korneru, a Zemunci su svoje prilike uglavnom tražili iz kontranapada.
I onda, kada se očekivalo da sudija Jovanović označi kraj poluvremena, Zvezda je uspela poslednju akciju u ovom delu igre da kruniše golom. Filip Stojković je prošao po desnoj strani, poslao loptu u peterac gde loše reaguje Cvetković, a mladi Dejan Joveljić ovu priliku ne propušta i rutinski šalje loptu u mrežu – 1:1.
Golove iz prvog poluvremena i penal za Zvezdu možete da pogledate OVDE.
U poluvremenu, trener Crvene zvezde Vladan Milojević je izvršio dvostruku izmenu. Krstičić i Joveljić su ostali u svlačionici, a priliku da zaigraju dobili su Jovičić i Kafu.
Zvezda je imala konstantnu inicijativu, ali bez rezultata, pa je Milojević na teren poslao i oporavljenog Ričmonda Boaćija umesto Ebisilija u 74. minutu.
Minut ranije, Marko Marin je imao dobar pokušaj sa nekih 18 metara, ali je lopta pogodila stativu Zemunovog gola.
Vreme je isticalo, ušlo se u sudijsku nadoknadu, a onda je Marko Marin izrastao u junaka utakmice. Boaći ga je sa nekih 18 metara lepo proigrao, a Marin još bolje reagovao pored nekolicine protivničkih igrača i iskosa sa leve strane šutem po zemlji pogodio suprotni ugao – 1:2, Zvezda osvaja ceo plen.
 
Posle novog, 10. trijumfa u 11 odigranih kola, crveno-beli su vratili sedam bodova prednosti u odnosu na Radnički i Partizan. Zvezda na prvom mestu sada ima 31 bod, Radnički i Partizan po 24.
 
Zemun: Milošević – Luković, Cvetković, Trajković, Živković, Tošeski (od 74. Đalović),Milutinović, Stojković, Vukadinović, Mrkaić, Kukuličić.
Crvena zvezda: Borjan – Stojković, Babić, Degenek, Rodić – Krstičić (od 46. Jovičić), Jovančić – Marin, Ebisilio (od 74. Boaći) – Joveljić (od 46. Kafu), Pavkov.