ŠOK U PARIZ: Zvezda BEZ SREĆE, PSŽ odneo sva tri boda!

Trebalo je sreće Crvenoj zvezdi da stigne i do sva tri boda danas na gostovanju Pari Sen Žermenu.

Omladinska ekipa Crvene zvezde doživela je prvi poraz u Ligi šampiona i to od Pari Sen Žermena rezultatom 2:1 (1:1), a komotno je moglo da bude drugačije.

PSŽ je bio bolji rival u prvom, Crvena zvezda u drugom i deluje da je nerešen ishod na ovom meču bio najrealniji, ali sreća ovoga puta nije bila na strani ekipe koju predvodi Bratislav Živković.

Počelo je bolje po PSŽ, Jesijen je imao prvu sjajnu šansu, ali je njegov udarac u 4. minutu odlično odbranio golman Gordić.

U 7. minutu je poklekla odbrana Crvene zvezde, nakon kornera najviši u skoku je bio Muinga, i njegov udarac je odbranio Gordić, ali je odbio loptu pravo na nogu štoperu Kapou koji uspeva da sa par metara pogodi mrežu za 1:0.

Nova šansa samo par minuta kasnije za domaće, po desnoj strani je prošao ultra brzi Vilijams, uposlio je Kulibalija koji nije uspeo da reaguje dobro.

Jedini koji je u Crvenoj zvezdi pokušavao nešto u prvih 15-ak minuta jeste Dejan Joveljić, imao je i jedan opasan napad po desnoj strani, ali nije uspeo da uposli nikoga od igrača u kaznenom prostoru Pari Sen Žermena.

U 20. minutu utakmice Luka Velikić pokušava odličnim pasom da uposli Jočića, ali je Zvezdin vezista bio kratak.

U 24. minutu nova šansa za Pari Sen Žermen, po desnoj strani je ponovo prošao Vilijams, dodao loptu u sredinu Jesienu koji odlično šutira, ali još bolje brani danas veoma zapaženi Gordić.

Nismo mnogo toga videli u narednom periodu prvog poluvremena, jedino je Dejan Joveljić imao par zapaženih prodora po desnoj strani, ali je falila podrška saigrača.

Crvena zvezda dolazi do izjednačenja u poslednjem minutu prvog poluvremena, a strelac je bio Dejan Joveljić. Luka Velikić je iskoristio grešku igrača Pari Sen Žermena, Pembelea, dodao do Joveljića koji nije imao težak zadatak da pogodi, 1:1 u poslednjoj sekundi!

Nastavak je počeo mirno, ako izuzmemo ponovo neverovatnog Vilijamsa koji je istrčao kontru, prošao do leve strane napada iako je desni bek, ponovo poslao upotrebljivu loptu, ali je odbrana Crvene zvezde bila na mestu.

Fantastična šansa za Crvenu zvezdu u 56. minutu za Crvenu zvezdu, nakon kontra napada koji je vukao Kupusović, dodao je odličnu loptu Velikiću, a Zvezdin fudbaler je nakon odlične varke gađao gornji ugao i pogodio prečku.

Crvena zvezda je bila danas spremnija ekipa što smo mogli da vidimo sredinom drugog poluvremena kada su igrači Pari Sen Žermena pali sa snagom, tada je terenska inicijativa polako prelazila na stranu srpskog tima.

PSŽ je u jeku Zvezdine inicijative imao dobru šansu u 70. minutu, Kulibali se našao u dobroj situaciji nakon polukontre, šutirao je, ali je ponovo Zvezdin golman dobro intervenisao i polako sebe izdvajao kao igrača utakmice.

Kupusović je imao veliku šansu nakon ubačene lopte sa desne strane Đorđevića, ali nije uspeo da je pošalje grudima u gol, ostalo je 1:1.

Francuzi do gola stižu u 81. minutu, lopta je bila u kaznenom prostoru našeg tima, nju je izgubio Stajić, tražio je faul od sudije Santa sa Malte, ali ga nije dobio. Umesto toga, lopta u mreži Crvene zvezde, Jasien je dodao do Fresanža koji nema težak zadatak, 2:1 za domaćina.

Sporna situacija, sudija sa Malte je čak i razmišljao da li da dosudi faul ili da pusti akciju.

Joveljić je imao jedan udarac glavom i jednu dobru situaciju u 4. minutu nadoknade, i Đorđević mogao da promeni rezultat da je bolje reagovao u kaznenom prostoru, ali nije vredelo, ostalo je 2:1 za domaćina koji stiže do prvih bodova u omladinskoj Ligi šampiona.

KONAČNO ONAJ PRAVI: Evo zašto je Tomić bolji od Radonjića i Alimpijevića!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!