JOŠ JEDNOM POKAZAO VELIČINU: Mesi SAMO NAJBOLJE govorio O Ronaldu!

Argentinac govorio o velikom rivalu, ali i „Zlatnoj lopti“.

Lionel Mesi i Kristijano Ronaldu su dugi niz godina velike borbe u španskoj Primeri, Argentinac i dalje brani bolje Barselone, dok je Portugalac minulog leta napustio Real i pojačao Juventus, te je tako jedno od najvećih fudbalskih rivalstava ugašeno.

Harali su fudbalskom scenom u prethodnih 10ak godina, smenjivali se u osvajanju najsjajnijih individualnih odličja, ali im se ove godine isprečio Luka Modrić, koji je poneo nagradu za najboljeg igrača planete, nakon što je sa Realom osvojio treću vezanu Ligu šampiona, a potom sa reprezentacijom Hrvatske igrao finale Mundijala u Rusiji.

Mesi se u intervjuu za španske medije okrenuo svom rivalstvu za Kristijanom, govorio je biranim rečima o svom velikom rivalu.

„Vreme koje smo proveli u istoj ligi pokušavajući da pobeđujemo sa našim timovima je bilo veoma lepo.

Bilo je to zdravo rivalstvo u kojem smo obojica želeli da napredujemo. A bilo je dobro i za posmatrače“, počeo je Argentinac.

Govorio je potom i o činjenici da je Ronaldo napustio Real, koji se itekako muči bez portugalskog fudbalera ove sezone.

„Rekao sam na početku sezone da su oni veliki klub, jedan od najboljih na svetu sa gomilom sjajnih igrača.

Ali svakome bi nedostajao Kristijano. On postiže hrpu golova i daje vam još mnogo stvari, tako da me ne čudi“, rekao je Mesi o situaciji u Madridu.

Ove godine je, kao što rekosmo, Modrić osvojio „Zlatnu loptu“, te je tako dominacija Ronalda i Mesija prekinuta, Portugalac je završio kao drugi u izboru „Frans Futbola“, dok je Argentinac bio tek peti, iako je bio najbolji strelac Evrope.

Ipak, skromni Mesi kaže da je to i očekivao.

„Da budem iskren, ne pridajem tome previše značaja, iako je velika nagrada u pitanju.

Znao sam ove sezone da ne postoji šansa da je osvojim.

Čuo sam nominovane i znao da neću biti u vrhu. Od tog trenutka nisam čekao da vidim da li ću biti treći ili četvrti. Nisam bio iznenađen jer nisam očekivao ništa“, zaključio je Mesi.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!