LOŠE VESTI: Veliki HENDIKEP za crveno bele!

A čeka ga težak izazivač, Hetafe

Mali madridski derbi ujedno je i derbi 21. runde Primere. Atletiko Madrid dočekuje Hetafe (16.15, TV Sportklub 2). Jorgandžije su dugo bez poraza, ali dva remija u kupu koštala su ih eliminacije iz tog takmičenja. Hetafe je još aktivan u kupu i na dobrom je putu da izbori polufinale, a ima i dve vezane ligaške pobede.

Mnogo nerešenih rezultata ove sezone je iza Atletika. Pomenuli smo da su mu došli glave u najmasovnijem takmičenju u zemlji, kada je Đirona to iskoristila, pa izabranicima Čola Simeonea preostaju mečevi u Ligi šampiona i Primeri. U poslednjem susretu proteklog vikend stradala je poslednjeplasirana Ueska u gostima (3:0). Ipak, na tom duelu se povredio Koke, a Korea je dobio peti žuti karton. Pod znakom pitanja su još Dijego Kosta, Filipe Luis, Nikola Kalinić, Martins, Saul, Stefan Savić i Vitolo. Atletiko je desetkovan, prilično.

Što se tiče Hetafea, on preti da postane prava senzacija ove sezone. Ne samo u Primeri, nego i u kupu. Stigli su Azulonesi do četvrtfinala i u prvom meču su savladali Valensiju sa 1:0, a kako igraju, teško da će u revanšu ubedljivije izgubiti. Od ukupno pet poraza, samo dva su bila sa dva gola razlike. U gostima su poraženi samo jednom i to od Reala u prvom kolu, dok su u prošlom kolu Alaves deklasirali na svom terenu sa 4:0. Potpuno su rasterećeni i nedostaju im samo Bergara, Ndiaje i Šibasaki.

Biće zanimljivo i u okršaju Valensije i Viljareala. Domaćin u poslednje vreme diže formu, skočio je na deveto mesto i ima šest bodova manje od mesta koje vodi u Evropu. Viljareal je u lošoj seriji, sedam utakmica u nizu u svim takmičenjima ne zna za pobedu i nalazi se u katastrofalnoj formi. Slepi miševi su svakako favoriti zbog kvalitetnijeg sastava, bolje forme, a na njihovoj stranu je i zakon brojeva. Naime, Valensija nije pobedila Žutu podmornicu u četiri protekla dvoboja i krajnje je vreme da se to ispravi.

NEVEROVATNO: Ovako će izgledati derbi za 10 godina!