MIRKOVIĆ PRED VOŽDOVAC: Neprijatno mi je!

Mirković veruje u pozitivan rezultat protiv Voždovca, mada je titula u sezoni verovatno izmakla Partizanu

Trener Partizana Zoran Mirković nije ubeđen da se i ove sezone može dogoditi čudo kao pre dve godine kada je njegov klub preokrenuo bodovnu razliku u plejofu i osvojio titulu prvaka države. Prvi korak u pokušaju da se do čuda dođe je ekipa Voždovca u 26. kolu Superlige.

– Veliki respekt prema Voždovcu, zdrava sredina, dobar klub i dobra ekipa. Vodi ih moj kolega koga uvažavam, bili smo zajedno i na licenci, Dragan Aničić. Očekuje nas težak zadatak jer se Voždovac pojačao, došlo je nekoliko iskusnih igrača i očekujem težak zadatak – rekao je Mirković na konferenciji pred utakmicu.

Crno-beli posle poraza od Radničkog iz Niša zaostaju 11 bodova za Nišlijama, a čak 18 za Crvenom zvezdom. Bodovi će se deliti pred doigravanje kada se bude odlučivalo o šampionu države, ali Mirkoviću se ne dopada pogled na tabelu.

– Situacija nije prijatna, međutim spremamo se i za takve stvari. U nedelju nas očekuje utakmica, posle one sa Radničkim. Gledali smo sve što nije dobro da ostavimo po strani i da se pripremimo… Nismo izlazili na veštak iz razloga što smo u ritmu utakmica sreda-nedelja i nismo hteli da rizikujemo da se desi ništa nepredviđeno.

Kadrovska situacija što se tiče povreda?

– Musa je van stroja i Đorđe Ivanović je na korak do povratka – kratko je prokomentarisao Mirković koji je rekao da nije siguran hoće li bivši igrači Partizana koji sad igraju za Voždovac imati dodatni motiv da se dokažu.

– Oni su profesionalci kao i mi i igraće za svoj trenutni klub – jasan je trener crno-belih koji je svestan prednosti svog nedeljnog rivala.

– To je ekipa koja hoće da igra i hoće loptu u svom posedu, imaju izuzetne bokove, imaju desnog beka Ćirkovića koji igra jedan specifičan fudbal i takva mu je uloga u timu da je čas u sredini, čas po boku. Špiceve izuzetno brze. Bokovi Duronjić, Stuparević, tu je i Arsić koji je došao u polusezoni, Srnić. Po imenima i prezimenima vidite da se radi o kvalitetnoj ekipi – kaže Mirković.

Pred meč sa Voždovcem, nezaobilazna tema su i kadrovska rešenja zbog povreda, pošto će Zakarić i Zdjelar biti na raspolaganju, ali Mark Valijente neće.

– Imamo dva plusa i jedan minut, ovde gde su plusevi to je dobro, imate jaču konkurenciju za sastav, a Marka nema pa ga nema i moraćemo nešto drugo da igramo – objašnjava Mirković.

Na pitanje da li bi titula opet mogla da bude rešena „na krovu“, Mirković kaže da je sve mnogo drugačije sada.

– Pre dve godine je rezultatska razlika bila manja i druge su okolnosti bile. Za početak neka bude da se vratimo tamo gde smo bili na početku ove polusezone – zaključio je trener kluba iz Humske 1.

Meč između Voždovca i Partizana igra se u nedelju od 17 časova na krovu tržnog centra Stadion.