NIJE MU MNOGO TREBALO: I on POZVAN u reprezentaciju posle samo DVA sata igre!

Sautgejt veruje u Čelsijevu mladu zvezdu…

Ostrvo ponovo bruji o Kalumu Hadsonu Odoiju! Ovoga puta tema nije Bajern, niti sudbina talentovanog napadača Čelsija, već poziv u seniorsku reprezentaciju. Garet Sautgejt susreo se sa povredama trojice igrača – Fabijana DElfa, Rubena Loftus Čika i Džona Stonsa, pa je umesto njih pozvao dve zamene – Džejmsa Vord Prausa i pomenutog Odoija.

Hadson Odoi danas u 11.30 pridružio se mladoj selekciji koja je pod komadom Ejdija Butrojda, ali sa vršnjacima nije proveo ni čitavih sat vremena. Tek što je seo da ruča, dobio je poziv selektora koji mu je saopštio da je prekomandovan u seniorski tim.
„Kalum je fenomenalan talenat. Razočaran sam što neće biti sa nama, ali s druge strane drago mi je zbog njega. Reako sam mu da imam dve vesti za njega, jednu dobru i jednu lošu. Dobra je da ga je pozvao Sautgejt, a loša da će na leto morati da se vrati kod mene i ide na Evropsko prvenstvo za mlade u Italiju“, ispričao je Butrojd.

Kalum Hadson Odoi već mesecima je tema u Engleskoj, odnosno njegov novi ugovor sa Čelsijem, hoće li ga produžiti ili će otići u Bajern. Zanimljivo da je poziv u A selekciju dobio iako nema nijedan nastup za U21 reprezentaciju, dok je u Premijer ligi odigrao svega 119 minuta, dakle ni puna dva sata?!

Odoi je sa engleskim timom do 17 godina postao prvak sveta 2017. godine i uz Džejdona Sanča važi za najtalentovanijeg fudbalera ponikolog na Ostrvu.

Kod Mauricija Sarija, međutim, ne dobija šansu ove sezone…