UEFA DIREKTNA: Dajte nam 300 miliona i odlažemo evropsko prvenstvo za 2021. godinu

Čelnici Uefe i predstavnici liga na video liniji. Ideja je da se pronađe model koji bi nacionalnim prvenstvima omogućio da se završe. Opšti konsezus je da bi to moglo da se desi samo ako bi se Evropsko prvenstvo odložilo, ali i to bi imalo svoju cenu. Prema mišljenju ljudi iz Uefe: okruglo 300.000.000 evra koliko u Nionu smatraju da će iznosiri trošak odlaganja Eura.

Taj minus u Uefinoj kasi bi, javlja ugledni Atletik, trebalo da nadoknade baš klubovi i lige ako planiraju da izdejstvuju odlaganje kontinentalne smotre. Jer svi oni i rade žele to kako bi sami uzeli novac prodaje svojih TV prava. Uefa to zna i želi da podeli ceh na ravne časti.

Kako će klubovi i lige reagovati u utorak na video konferenciji – niko ne zna. Izvesno je samo da će Evropsko prvenstvo biti odloženo, a sasvim je verovatno da će Uefa odustati i od ideje Mišela Platinija da se turnir održi u 12 zemalja. U trenutnim okolnostima tako nešto deluje nezamislivo.

Podsetimo, Euro je trebalo da počne 12. juna i da traje do 12. jula. Međutim, još nisu odigrani ni baraži koji bi trebalo da daju poslednja četiri učesnika.