ISPLIVALO: Partizanu TITULA, ili SEZONA bez ŠAMPIONA!

Navijačima Crvene zvezde se ovo neće svideti.
Sudbina aktuelne sezone ABA lige i dalje nije poznata, a direktor Zadra Željko Žilavec tvrdi da bi trebalo ili poništiti sezonu ili proglasiti Partizan šampionom.

Crno-beli su u trenutku prekida ABA lige bili na prvom mestu na tabeli, a u istoj poziciji bio je i Zadar u Premijer ligi Hrvatske.

– Mi smo odavno već izneli svoj stav. Bili smo za poništavanje sezone u Premijer ligi. Nismo za to da nam se dodeli titula prvaka Hrvatske iako smo u trenutku prekida bili vodeći na tabeli. Bilo bi to i sa sportskog i sa moralnog gledišta potpuno nepotrebno i izvan svih uverenja koje barem ja i svi mi imamo u vezi sporta. Naravno da poštujemo domaće prvenstvo i da bi ta titula bila odlična stvar za nas. Vratili smo trofej Kupa ‘Krešimira Ćosića’ u Zadar i bilo bi lepo vratiti i titulu prvaka, međutim način kako se dolazi do titula bi ipak trebalo da bude sportski i da nema senke, da niko ne može da nam prigovori da li smo to zaslužili ili ne – rekao je Žilavec za Zadarski list.

Zatim se osvrnuo na situaciju u regionalnoj ligi.

– ABA liga može da proglasi prvaka po trenutnom stanju, što bi bio Partizan, ili može da poništi celu sezonu. Naravno, najviše se lome koplja na relaciji Partizan – Zvezda. Evroliga je tu kamen spoticanja tj. koji klub bi onda kao predstavnik ABA lige trebalo da igra elitno takmičenje, no u tom slučaju mnogo će zavisiti konačna odluka o sudbini ovosezonske Evrolige. I zato se čeka da se iskristališe neko, nazovimo ga tako, idealno rešenje koje bi sve zadovoljilo – poručio je direktor Zadra.