PRAVILA SU ISTA ZA SVE: UEFA suspenduje Nejmara za finale LŠ!

Različita tumačenja, iako u Nionu obično nemaju puno dodira sa logikom, sprečiti ga da igra utakmicu života bio bi veliki poraz fudbala. Protivrečna odredba…

Mediji tvrde da će UEFA kazniti Nejmara.

Razlog je kršenje zdravstvenog protokola u Lisabonu. Naime, Brazilac je menjao dresove sa Marselom Halsrenbergom nakon pobede i plasman u prvo evropsko finale Pari Sen Žermena.

Nejmar rizikuje jer su instrukcije da igrači koji ovo urade budu suspendovani jednu utakmicu i da odmah budu poslati u izolaciju 12 dana.

Za PSŽ ovo bi bio ogroman, nenadoknadiv udarac, Brazilac igra fantastično na turniru, a sinoćnji podatak nakon pobedu nad Red Bulom deluje neverovatno. On je u 59 mečeva Lige šampiona, učestvovao u isto toliko pogodaka, 35 puta je pogodio mrežu rivala, a ima 24 asistencije.

Od svog evropskog debija na međunarodnoj sceni, niko za ovih šest godina nije imao više asistencija od Brazilca u najjačem evropskom takmičenju. Iza njega je Ronaldo koji je za isto vreme asistirao kod 21 gola, Di Marija i Suarez sa po 16, koliko ima i Leo Mesi.

Ipak, niko ne veruje da bi UEFA striktno mogla da se drži protokola jer su pravila takva da se mogu različito tumačiti, igračima se preporučuju da se uzdrže od menjanja dresova, ali na jednom drugom mestu piše da bi kršenje zdravstvenih protokola, gde spada i ova razmena dresova trebalo da bude kažnjeno suspenzijom.

Ali, da ga suspenduju zbog toga u utakmici života?

Čak i ako je UEFA gde logika ne stanuje, previše je…

Nadajmo se da će zdrav razum pobediti i da ćemo majstora gledati u finalu.