SRBIN U POLUFINALU: Maestralne partije MLADOG tenisera!

Ubedljivo.

Laslo Đere nastavlja da briljira na ATP turniru u Kicbilu. Posle preokreta u prethodna dva meča, Srbin je, kada je malo ko očekivao, „oduvao“ sa terena favorizovanog Argentinca Dijega Švarcmana sa 2:0 u setovima (7:6 (7:2), 6:3) za sat i 55 minuta igre.

Kažemo „oduvao“, jer je Đere u prvom setu imao priliku da deklasira 13. igrača sveta.

Naime, Đere je zahvaljujući brejku u četvrtom gemu poveo sa, činilo se, nedostižnih 4:1, ali se Gaučos vratio i osvojio četiri gema zaredom za potpuni preokret (4:5).

Laslo se, ipak, nije predavao, uzvratio je novim brejkom za izjednačenje 5:5, pa je ovaj deo otišao u tajbrejk. Tamo je srpski teniser nadoknadio propušteno i sjajnom igrom poveo čak sa 5:0, na kraju Švarcman je uspeo da osvoji dva gema, ali nedovoljno za konačnih 7:2.

I u drugom setu Đere je blistao, načinivši čak tri brejka, naspram samo jednog Argentinca, što je bilo dovoljno za ubedljivih 6:3.
Naredni rival Srbinu u borbi za finale biće domaći teniser Janik Hanfman. Malo poznati Austrijanac zauzima 118. mesto na ATP listi, a u četvrtfinalu je eliminisao Nemca Marterera sa 2:0 (6:2, 7:5).