TRANSFER BOMBA: Partizan VRAĆA Reprezentativca Srbije!

Standardni reprezentativac u vreme kada je nosio crno-beli dres.

Spisak želja trenera Aleksandra Stanojevića, na kome su uglavnom povratnici poput Miloša Jojića, Svetozara Markovića i još nekolicina mlađih igrača rasutih po klubovima u Superligi ili inostranstvu, od danas je širi za jedno dobro poznato ime – Ivana Obradovića, saznaje Telegraf.

Šef struke crno-belih je označio levog beka kao igrača koji mu je neophodan u sporovođenju ideja u igri tima i tim povodk su neki koraci već načinjeni.

Konkretno, sam Stanojević je obavio razgovor i sa Obradovićem i predočio mu želju da ponovo sarađuju, iako je pre dva meseca takva opcija bila u igri, ali je tadašnji trener Savo Milošević, posle nekoliko odbijanja, odbacio mogućnost povratka iskusnog fudbalera.

Stanojević je, naravno, otišao i korak dalje, obavio je razgovor i sa trenerom Teleoptika – Albertom Nađem, jer levi bek već izvesno vreme održava formu sa “optičarima” i bivši as crno-belih je imao uvid u mogućnosti Obradovića u proteklom periodu.

S obzirom na činjenicu da su Nađ i Stanojević uspešno sarađivali u periodu kada se “kuvao” drugi plasman u Ligu šampiona 2010. godine, pozitivno mišljenje šefa struke Teleoptika samo je ubrzalo proces i potvrdilo razmišljanje Stanojevića.

Treća stavka – ugovor i zarada igrača na godišnjem nivou prešla je u ruke čelnika kluba. Saznajemo da je Obradoviću ponuđen ugovor na godinu dana, s obzirom na činjenicu da minule sezone nije igrao u Legiji iz Varšave, ali bi prilikom eventualnog sklapanja dogovora bila aneksirana još jedna sezona, ukoliko sve strane budu zadovoljne.

Što se plate tiče, trenutno postoje mala mimoilaženja, ali ona verovatno neće biti prepreka u realizaciji transfera, jer Obradović u Humsku dolazi kao slobodan fudbaler na tržištu, a i postoji obostrana želja da ponovo obuče crno-beli dres.

Angažman iskusnog levog beka faktički bi na izlazna vrata “pogurao” jednog od igrača na toj poziciji, koji su trenutno pod ugovorima – Slobodana Uroševića ili, pak, Rajka Brežančića, koji kod Sava Miloševića gotovo nije ni igrao.

Što se Ivana Obradovića tiče, radi se o “detetu Partizana, igraču koji je prošao kompletnu omladinsku školu, da bi u julu 2006. postao i prvotimac. Sa crno-belima je osvojio tri šampionske titule i dva Kupa Srbije, da bi se potom obreo u španskoj Saragosi, u transferu vrednom 3.500.000 evra.

Posle Španije, usled povreda, obreo se u Belgiji, tačnije Mhelenu, gde je oživeo karijeru, a potom i prešao u redove velikana Anderlehta.

Poslednja stanica defanzivca je bila Legija, sa kojom je 1. jula raskinuo ugovor, jer nije dobijao priliku. I tada je ponuđen Partizanu, ali kako u prethodna tri prelazna roka nije uspevao da se dogovori sa crno-belima koji su ga konstantno zvali, klub se odlučio za druge opcije.

Promena šefa stručnog štaba je donela i nove ideje, u koje se očito uklapa i Ivan Obradović.