Budućnost napravilo odličnu uvertiru za derbi, Šumadija neprepoznatljiva i dalje!

U 4. kolu Prve Beogradske lige – Grupa B sastale su se ekipe OFK Budućnosti iz Dudovice i ekipa Šumadije (Šopić). Posle prva 3 kola domaća ekipa u ovom susretu uspela je da ostane neporažena, odigrala je čak 3 nerešena meča, ekipa Šumadije je posle uvodnog kola i nerešenog ishoda, ostvarila 2 vezana poraza.

Od prvog minuta meča domaćin je krenuo silovito na gol prošlogodišnjeg člana Beogradske zone i već u 7. minutu domaća ekipa dolazi u vođstvo, dugu loptu Pavića prihvatio je Micić koji je prosleđuje do Saleta Jovanovića koji izlazi bolji u situaciji 1 na 1 sa golmanom gostujuće ekipe.

Budućnost je i posle postignutog gola nastavila sa pristikom na ekipu Šumadije, u 23. minutu posle odličnog šuta Nikole Fogla sa 20 metara golman gostiju Aleksić Bojan je bio primoran da drugi put vadi loptu iz svoje mreže.

Do kraja prvog poluvremena odlični golman gostiju na ovom meču spašava svoj tim novog gola.

Drugo poluvreme počinje ranim golom gostujuće ekipe, strelac za ekipu Šumadije bio je Nikolić Marko u 47. minutu susreta.

Domaća ekipa je posle primljenog gola nastavila sa ofanzivom na gol gostiju, u 53. minutu udarac iz ugla izvodi Jovanović a Micić se najbolje snalazi u kaznenog prostoru gostujuće ekipe i vraća prednost svom timu od 2 gola.

U 64. minutu se po reakcijama publike odigrao najlepši trenutak na utakmici, Sitarica posle dubinske lope Jovanovića na stranu hvata loptu na volej i postiže prelep pogodak u same rašlje golmana Aleksića.

Do kraja utakmice domaći sastav spušta loptu, trener domaćih je iskoristio priliku da isproba sve snage sa klupe za rezervne igrače, što je rezultiralo nešto lakšim intezitetom do kraja susreta.

Sudijska trojka na ovom susretu u sastavu Ristić, kozomora i Jovanović je odlično odradila posao, obe ekipe su igrale dobar fudbal, oko 300 gledalaca na ovom susretu je zadovoljno napustilo stadion OFK Budućnosti u Dudovici.

Igrač utakmice: Jovanović Saša – Sile.

U sledećem kolu ekipa Budućnosti igra derbi u Rudovcima sa ekipom Radničkog, dok Šumadija na svom terenu dočekuje ekipu BSK 1926.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@gmail.com“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.