Derbi opravdao očekivanja, Stefanović Jedinstvu čuva prvo mesto!

U 6. kolu zone Jug odigran je derbi kola, ekipa Radan iz Lebana je na svom terenu dočekala lidera na tabeli ekipu Jedinstva (Gornje Stopanje). U dosadašnjem toku sezone domaća ekipa je od mogućih 15 osvojila 10 bodova, dok je gost sakupio 13 bodova u prvih 5 mečeva nove sezone.

Derbi kola počeo je van stanardnog okvira kada je reč o derbi mečevima, nije bilo početnog odmeravanja snaga već su obe ekipe krenule sa golovima.

U 2. minutu meča Nastić Perica solo akcijom sam sebi stvara šansu koju realizuje i dovodi svoju ekipu u rano vođstvo na meču.

Posle samo 5 minuta igre u prvom poluvremenu viđen je i drugi gol na ovom meču, posle nesporazuma Stankovića sa svojim golmanom buduća glavna figura ovog meča Stefanović Stefan postiže gol i postavlja rezultat na semaforu na 1:1.

Do kraja prvog poluvremena strelci golova u domaćem i gostujućem sastavu imali su priliku da postignu po još jedan gol za svoj tim, ali nisu uspeli u toj nameri, Nastić je promašio dve šanse do kraja prvog dela, dok je Stanković u 30. minutu imao odličnu priliku da u potpunosti preokrene rezultat na meču ali nije uspeo da savlada mladog golmana domaćina Kocić Marka.

Od starta drugog poluvremena nastavila se ofanzivna igra na obe strane terena što je rezultiralo ranim golovima u drugom delu, prvo se Nastić po drugi put upisao u listu strelaca na ovom meču u 52. minutu i postavlja rezultat na 2:1 u korist ekipa Radan, a onda na scenu stupa napadač gostiju Stefanović.

U 69. minutu Stefanović „prati“ kolegu iz tabora rivala i postiže i on svoj drugi gol na meču, rezultat je opet nerešen, stajalo je 2:2 na semaforu sve do 76. minuta. Dvostruki strelac za ekipu Jedinstva krade loptu na centru i kreće furioznim trkom ka golu domaćina koji je rezultirao njegovim trećim golom na ovom meču i potpunom preokretu rezultata na 3:2 u korist gostujuće ekipe.

Posle primljenog gola ekipa Radana je preko Kostića imala šansu da vrati rezultatski egal na ovom meču ali okvir gola nije bio saveznik domaćinu u ovom meču, kako to obično biva posle promašaja stiže kazna na drugoj strani, Stefanović kruniše svoju odličnu partiju na meču novim golom, svojim četvrtim na ovom meču u 86. minutu.

Do kraja meča gosti iz Stopanja su još jednim golom „overili“ pobedu svog tima, strelac petog gola za goste bio je Blagojević Dalibor.

Malo ko je očekivao da će na ovom derbi meču golmani ukupno čak 7 puta morati da vade loptu iz svoje mreže, šta više, po svemu viđenom meč je mogao da se završi sa još nekoliko golova da su napadači obe ekipe bili prisebniji u završnici napada.

U sledećem kolu ekipa Jedinstva dočekuje Vranjsku Banju, dok Radan gostuje ekipi Alakince.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@gmail.com“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.