OPŠTINSKA LIGA ALEKSINAC: Rudničani sačuvali čast domaćih ekipa, Kormanci sigurni u Subotincu, Mozgovci iznenadili u Bobovištu!

U trećem kolu opštinske fudbalske lige Aleksinac gosti su slavili u četiri utakmice, domaćin u jednoj, dok jedna utakmica nije odigrana.

Na otvaranju kola fudbaleri Rutevca dočekali su favorizovanu ekipu Napretka 2012 iz Krušja i pružili dostojan otpor u prvom poluvremenu.

Nakon pola časa igre Aleksandar Petrović donosi vođstvo svojoj ekipi, da bi dvostruki strelac Mihajlo Cvetković u 48. i 54. minutu potvrdio nova tri boda.

Nedeljno prepodne, nove tri zanimljive utakmice i nove pobede gostujućih ekipa.

U Subotincu se očekivao derbi kola. Međutim, bivši okružni ligaš iz Kormana očitao je lekciju danas indisponiranim igračima Škriljca, koji su kakav takav otpor pružili u prvom poluvremenu. U drugom je postojao samo jedan tim te je pobeda igrača Sloge potpuno zaslužena.

U Gornjoj Peščanici na premijeri, pred svojom publikom domaći Ratar nije uspeo da iznenadi iskusnu ekipu Crvene Zvezde iz Gornjeg Ljubeša.

Sve vredno spomena desilo se od 7. do 17. minuta. Domaćin je poveo golom Nenada Mijajlovića da bi preokret režirali Dušan Stevanović i Mihajlo Pejković. Ostatak utakmice protekao je u nervoznoj igri obeju ekipa sa malo prilika za pogotke.

Za iznenađenje kola pobrinuli su se igrači Tempa iz Mozgova, koji su na teškom gostovanju u Bobovištu ostvarili drugu vezanu pobedu u prvenstvu, dok je silno pojačano Jedinstvo neprijatno iznenadilo svoju vernu publiku.

Strelci u velikoj pobedi bili su Aleksandar Todorović u poslednjem minutu prvog poluvremena iz dosuđenog kaznenog udarca. U drugom delu pobedu su potvrdili Mitar Stanković i Dušan Petrović. Počasni pogodak za domaćina delo je Nemanje Radivojevića.

Kolo su završili u nedelju popodne na Aleksinačkom Rudniku igrači domaćeg Rudara i OFK Sloge iz Dobrujevca. Domaći su slavili minimalnim rezultatom u jednoj izjednačenoj utakmici gde su se gosti predstavili u lepom svetlu. Pogodak vredan tri boda postignut je u 70. minutu.

Jedina utakmica koja nije odigrana desila se u Vitoševcu, gde je ekipa Poleta uzalud čekala goste iz Trnjana. Tako da će biti posla i za Disciplinsku i Takmičarsku komisiju.

Kompletni rezultati 3.kola OFL Aleksinac
Ratar – Crvena Zvezda 1:2
Rutevac – Napredak 2012 0:3
Škriljac – Sloga 0:5
Rudar 2016 – OFK Sloga 1:0
Jedinstvo – Tempo 1:3
Polet – Borac nije odigrano zbog nedolaska gostujuće ekipe

M. Milojević

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@gmail.com“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.