Gradini prvi bodovi u ligi, Blagotin „promašio“ pobedu na kraju meča!

Na stadionu u Pejovcu susrele su se dve ekipe koje se jako dobro poznaju. Iako je Gradina u jako lošoj formi, ekipa Blagotina iz Poljne je njima dobro poznata.

Obe ekipe su u utakmicu usle jako motivisane sa namerom da osvoje bodove. Posle početnog pristiska domaće ekipa usledio je šok.

Bradić šalje jednu dugu loptu sa svoje polovine, a Pesterac u nameri da izbije lotu glavu loše procenjuje let lopte I udarcem lobuje sopstvenog golmana i to je 0:1.

Posle samo jednog minuta usledila je duga lopta na kapitena domaćih Miloša Jovanovića kojeg ruši u šesnaestercu golman gostiju.

Miroslav Pacić rutinski realizuje udarac sa „kreča“ i donosi izjednačenje svojoj ekipi.

U 30. minutu Jovanović I Popadić odigravaju dupli pas u šesnaestercu gostiju, lopta se od golmana gostiju Savovića odbija do Vasića koji postiže pogodak, međutim, gol je poništen zbog kontakta Popadića sa golmanom.

Ekipa Blagotina je bila blagi favorit u ovoj utakmici, imala je više loptu u svom posedu I preko brzih napadača stvarala je dosta problema domaćoj odbrani.

Nekoliko dobrih utrčavanja Milosa Vasiljevića I Nikole Mađarca u prvom poluvremenu donelo je gostima 2-3 izgledne prilike za postizanje golova, ali golman Bozaljac je iskusan I svojim intervencijama držao je Gradinu u igri.

U drugom poluvremenu slična situacija. Igra se borbeno na obe strane. Veliki pritisak igrača Blagotina nije im doneo rezultat.

Na sledeći gol se čekalo do 73. minuta, Predrag Vasić šalje pas na levu stranu do Jovanovića koji dribla protivničkog štopera i sjajnim udarcem rešava situaciju za totalni preokret rezultat u korist svog tima i prvo vođstvo na ovom meču ekipe Gradina.

Usledilo je veliko slavlje igrača i navijača kojih je bilo oko 200.

Ekipa Blagotina nastavlja sa pritiskom. Trener domaćih Živojin Ilić je osvežio ekipu uvođenjem borbenog Maksimovića koji je klizećim startovima nekoliko puta prekidao napade gostiju.

U 85. minutu posle brzog prodora Vasiljevića po desnoj strani, do tada bezgrešni Janačkovic sapliće Vasiljevića, i glavni sudija Jakovljević opravdano dosuđuje kazneni udarac u korist gostujuće ekipe. Iskusni Mačužić uz malo sreće vara Bozoljca i to je 2:2.

Do kraja utakmice jedna sjajna šansa za domaćina preko Vasića koji je pokušao lobom da postigne pogotak, međutim lopta ide preko gola. Još dve šanse za goste, prvo prečka sa dvadesetak metara, a u 93. minutu Vasiljević šutira preko gola iz izgledne prilike.

Ovo je prvi bod Gradine u zoni Zapad. Iako pomalo razočarani fudbaleri Gradine imaju više razloga za slavlje. Sve u svemu utakmica koja je opravdala epitet derbija.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@gmail.com“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.