Mladost šutirala, Milojević uspeo da sačuva mrežu. Tirke doneo bodove Jedinstvu!

U 5. kolu Poduvaske okružne lige ekipa Mladost 1948 je na svom terenu dočekala ekipu Jedinstva iz Krnjeva. U prva 4 kola domaća ekipa je od mogućih 12 osvojila odličnih 10 bodova, dok je gost osvojio četri.

Od samog početka meča razigrani fudableri iz Donje Livadice stvarali su veliki broj šansi ispred gola Milojevića. Ravan i veliki teren u Velikoj PLani omogućavao je domaćinu da uspostavi pas igru, kroz nekoliko kratkih pasova na sredini terena lako su dolazili u situaciju da upute udarac ga golu gostiju.

U 25. minutu najlepša akcija na meču, kombinovali su domaći ali je na kraju lopta otišla preko gola.

Taman kada je izgledalo da će se na odmor otići sa nulom na semaforu na scenu je stupio Aleksandar Tirnanić, mladi igrač gostujuće ekipe. Iskusni Saša Zlatković osvaja loptu i upošljava virtuoza na levom boku, on ulazi u sredinu, vara dva igrača i sa 18. šalje loptu u levi gornji ugao za vođstvo svoje ekipe. Sigurno je i sa neba aplaudirao njegov slavni imenjak i prezimenjak koji je u dresu BSK-a i Kraljevine Jugoslavije činio čuda tridesetih i četrdesetih godina prošlog veka.

Odnos snaga se nije promenio ni u drugom poluvremenu. Domaća ekipa je nastavila sa napadima dok su gosti bili fokusirani na odbranu i vrebali su svoje prilike iz polukontri i kontri. Posebno su se požrtvovanošću u odbrani svog gola isticali Jovanović i Dušan Jašić.

U 60. minutu glavni sudija Jovanović dosuđuje kazneni udarac u korist domaće ekipe. Milojević je odličnom intervencijom uspeo da spreči domaćeg igrača da dođe do izjednačenja i time dodatno učvrstio epitet junaka ovog meča.

Trener gostiju je osvežio ekipu sa nekoliko izmena, domaća ekipa je i dalje imala posed i šanse što je dovelo do velikog trošenja snage kod gostujuće ekipe.

U 85. minutu velika šansa ekipe Jedinstva da reši meč, Rajković je lepo odložio loptu za Bečkića, a on je iz povoljne situacije šutirao preko gola.

Fudbaleri Mladosti su do kraja meča imali priliku da izbegnu poraz na ovom meču ali je Milojević maestralnom intervencijom skinuo zicer i sačuvao svoju mrežu na ovom meču.

U sledećem kolu ekipa Jedinstva opet gostuje, sada ekipi Bačinac, dok ekipa Mladosti gostuje Mladom Radniku.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@gmail.com“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.