OFK posle preokreta odneo sva 3 boda iz Dimitrovgrada!

U 6. kolu zone Istok ekipa Balkansku je na svom terenu u Dimitrovgradu dočekala ekipu OFK 019. Posle odigranih 5 kola u novoj sezoni domaćin ovog susreta je od maksimalnih 15 osvojio 7 bodova, dok je gost na ovaj susret došao sa zalihom od 6.

U čvrstoj utakmici bez puno prilika gosti zasluženo odneli tri boda.

U prvom delu gosti pretili iz polukontri ali više puta se ne snalaze pred golom gde uglavnom ili domaćin odlično blokira ili nedostaje završni pas ka napadačima Jovanoviću i Nikoliću.

Obe ekipe su ofanzivnom igrom stvarale prilike ispred gola protivnika ali bez realizacije.

U 45. minutu domaćin propušta dve izgledne prilike, prvu odlični golman gostiju Pivljanin izbacuje u korner nakon koga sa gol linije loptu izbacuje Petrunović.

Drugo poluvreme počinje golom domaćih nakon faula i dobrog centaršuta Mančić potpuno sam sa 5 metara dovodi domaćina u vođstvo.

Gosti dolaze do izjednačnja u 61. minutu kada sa 25 metara Jovanović izvodi slobodan udarac lopta pogađa živi zid domaćih i vara golmana Dimitrova.

Golman domaćih nepotrebno istrčava u 70. minutu i omogućava centarforu gostiju Nikoliću da postavi rezultat na 2:1 u korsit gostujućeg sastava, ispotavilo se da je ovaj gol bio i gol kojim je postavljen konačan rezultat meča.

Do kraja utakmice gost više u posedu lopte odoleva pokušajima da se ubačenim loptama u kazneni prostor promeni rezultat i do kraja utakmice bez velikih šansi na obe strane.

STARTNE POSTAVE:

BALKANSKI: 1-Dimitrov; 2-Davidović; 3-Krumov; 4-Kirkov; 5-Vasov B; 6-Ivanov; 7-Aleksov; 7-Mančić; 9-Ćirić; 10-Vasov S; 11-Vasov L;

OFK 019: 1-Pivljanin; 4-Trukić; 6-Ljupković; 8-Bonović; 9-Jovanović; 10-Nikolić; 11-Petrunović; 15-Bućin; 16-Petrović; 17-Nikolić; 18-Pašić;

U sledećem kolu ekipa OFK-a dočekuje na svom terenu Ozren, dok Balkanski igra komšijski derbi sa ekipom Tanasko Rajić.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@gmail.com“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.