„Orlovo gnezdo“ i dalje neosvojiva tvrđava, derbi završen podelom bodova!

U 6. kolu zone Zapad ekipa Orlova na som terenu dočekala je ekipu Morave 1918. U dosadašnjem delu sezone ekipa Orlova uspela je da osvoji 13 od maksimalnih 15 bodova, dok je gost pored svog imena uspeo da „zapiše“ 9 bodova.

Od samog starta obe ekipe su stegnuto ušle u meč, u prvih 15 minuta na terenu je viđeno klasično odmeravanje snaga.

Obe ekipe su čvrstom igrom na sredini terena i preko poseda pokušavale da stvore priliku koja bi ugrozila gol protivnika.

Prva prava prilika za postizanje gola viđena je u 35. minutu kada je Predrad Stojković pogodio prečku sa nekih 26-27 metara. Isti igrač je odlično probio po strani i poslao loptu u šesnesterac gostiju ali je usled nespretne reakcije svojih saigrača rezutlat ostao nepromenjen.

Prvo poluvreme završeno je rezultatom 0:0, pored gore navedenih šansi domaće ekipe, gosti su u prvom delu prvih 45 minuta uspeli da stvore par polu prilika ali bez šanse da ugroze gol koji je u ovom susretu branio Petrović Nikola.

Drugo poluvreme nije bilo ništa drugačije od prvog dela igre. Domaća ekipa je od samog starta drugog dela možda imala za nijansu više loptu u svom posedu, ali isto kao i gosti iz Ćuprije bez nekih izglednih šansi za postizanje gola.

U 80. minutu posle centaršuta Bogdanovića stvorila se odlična šansa ispred gola Dinića, ali je izostala realizacija iskusnog Pavlovića.

Do kraja meča gosti su krenuli nešto ofanzivnije ka golu domaćina što je rezultiralo odličnom paradom golmana domaćih posle šuta igrača Morave.

Na kraju meč se završio rezultatom 0:0, obe ekipe su odigrale meč fer i korektno, opravdan je epitet derbija po igri na celom terenu, publika koja je ispratila ovaj meč može žaliti samo što nije bilo golova.

U sledećem kolu ekipa Orlova igra još jedan derbi, ovoga puta ide na megdan apsolutnom lideru na tabeli ekipi Borca, koja je tek danas u 6. kolu primila prvi gol u novoj sezoni, dok ekipa Morave na svom terenu dočekuje ekipu Juhora iz Obreža.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@gmail.com“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.