Prahovo nastavilo san o ekspresnom povratku u srpskoligaško društvo!

U 4. kolu zone Istok prošlogodišnji srpskoligaš na svom terenu dočekao je ekipu Rajko Mitić (Bela Palanka). Posle uvodna 3 kola u novoj sezoni domaćin iz Prahova je posle podele bodova u prvom kolu ostvario dve vezane pobede i tim skorom pobeda i poraza postao je lider tabele, gost u ovom susretu ulazi sa osvejan 4 boda.

Domaćin u ovom susretu je od samog starta krenuo silovito, već u 8. minutu Bogdanović Slađan postiže pogodak za vođstvo ekipe Dunava. Meč je od samog starta pravi takmičarski, nizale su se prilike na obe strane terena, gostujuća ekipa je imala nekoliko zrelih šansi za postizanje gola ali ih nisu realizovali u prvom poluvremenu.

Domaća ekipa vidno bolje kondiciono spremna i iskusnija od kolega iz Bele Palanke je sa još 3 gola u prvom poluvremenu stigla do velikog vođstva od 4:0. Drugi gol na meču za domaćina postigao je Jezdić Mladen. U poslednjim minutima prvog poluvremena Jakovljević Milan je sa dva brza gola postavio konačan rezultata prvog dela igre na 4:0.

U drugom poluvremenu ekipa Rajka Mitića je u 55. minutu uspela da smanji rezultat na 4:1 golom Milošević Stefana, međutim domaću ekipu to nije u mnogome poremetilo i već u 60. minutu odgovara novim golom kapitena svoje ekipe koji postiže svoj drugi gol na meču i vraća prednost od 4 gola u korist Dunava.

Trener domaćih Stepanović je u drugom delu meča pružio i šansu igračima sa klupe, domaća ekipa je spustila gas što se odrazilo sa još 2 pogotka u mreži golmana Savića, u strelce se za goste upisao jop jednom Milošević, dok je jedan gol postigao i Ilić Stefan.

Domaća ekipa je golom rezerviste Filipović stefana u 79. minutu postavila konačan rezultat na meču od 6:3 u korist domaćina.

Utakmica je bila fer i korektna. Dobar sudija Veselinović iz Knjaževca i njegovi pomoćnici bili su na visi zadatka pokazavši po dva žuta kartona i jednim i drugim fudbalerima. Utakmicu je pratilo oko 200 navijača koji su zadovoljno napustili Prahovski stadion pored Dunava. Igrač utakmice na ovom meču je Slađan Bogdanović (FK Dunav).

Zahvaljujemo se Miroslavu Ničiću na saradnji!

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@gmail.com“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.