Prvo kolo opštinske lige Lazarevac, Petka ubedljiva u gostima!

Prvo kolo, ma koje lige na svetu, bila ona Premijer ili Opštinskog tipa, uvek je neugodno i teško. Mnoga pitanja prepliću se upravo pred to famozno otvaranje sezone. Da li je prelazni rok odrađen kako treba, da li se ekipa još mogla korigovati, kako će se uklopiti novajlije bez obzira na pripremni period, a tu su i uvek nova očekivanja. I baš niko, niko ne želi da izgubi to prvo kolo.
Fudbalski klub Petka iz istoimenog sela uglavljenog između gradske opštine Lazarevac, čuvene reke Kolubare i Vrače brda na kojima se pre više od sto godina odigrala jedna od najslavnijih srpskih bitaka, prvo kolo u novoj sezoni odvelo ih je na gostovanje u obližnji Županjac, gde ih je dočekala uvek prijateljski nastrojena ekipa Mladog Borca. Ova dva kluba oduvek su gajila prijateljske odnose, što dokazuju konstantnim učešćem na letnjim turnirima, na kojima se podrazumevaju pozivi za gostovanja već duže od četiri decenije. S toge ne treba da čudi podatak da su se obe ekipe pre zvaničnog susreta u novoj sezone, tokom pripremnog perioda sastale čak tri puta. Jednom na tradicionalnom Ivanjdanskom turniru u Županjcu, kada je u polu finalu domaći sastav bio uspešniji sa ubedljivih 5-1, zatim je odigrana utakmica pripremnog karaktera u kojoj je Petka slavila sa 2-0. Treći susret bio je, kako to obično biva, uzvratno gostovanje Mladog Borca na 42. memorijalnom turniru u Petki, kada je ovoga puta domaći sastav u polu-finalu slavio minimalnim rezultatom.
Zeleno-beli tim iz Petke ove subote uputio se na ka Županjcu koji je udaljen samo par kilometa Ibarskom magistralom ka zapadu, sa mnogim pitanjima i u potrazi za njihovim odgovorima. Naime, kompletna uprava ovog tima promenjena je tokom letnjeg prelaznog perioda,a sa novom upravom došao je i novi trener Branko Petrović, koji je samo dve sezone ranije sa ekipom Mladosti iz Čibutkovice osvojo tada prvu opštinsku ligu Lazarevca i izborio plasman u viši rang i prvu Beogradsku Ligu. Kao što smo već naglasili, promenom uprave, došlo je i do gotovo temeljne promene i u igračkom kadru. Klub je zadržao samo 12 igrača iz protekle sezone, dok je istovremeno uspeo da nagažuje čak 20 novih igrača, što povratnika u svojm matični klub, pojedini su došli iz iz viših rangova,a nekolicinu su uticali novi čelnici kluba da se ponovo posle kraćih i dužih pauza ponovo nađu na terenu za igru.
Teren u Županjcu bio je, kao po običaju posle dugog i sušnog leta, u ne baš najboljem stanju, sa požutelom travom, mahom pozelenelom poslednjih usled kišnog perioda poslednjih dana, ali pokošen, dobro ravan i odlično obeležen.
Prvi minuti meča protekli su u međusobnom opipavanju protivnika, a posle 15 minuta može se reći da su gosti preuzeli kontrolu na meču i sve češće napadali gol domaćina. Dve igledne prilike u kraktkom vremenskom intervalu viđene su pred šesnaestercom Mladog Borca, kada je prvo Mitrović Goran oprobao svoj šut iz slobodnog udarca, a koji je golman domaćih Rade Katić morao da izboksuje daleko u polje. Nedugo zatim, iz slične udaljenosti pokušao je i novajlija na mestu zadnjeg veznog Ognjen Milošević, koji je u ekipu Petke došao iz kluba 20. Oktobar (Trbušnica), ali je Katić i njegov šut uspeo da izbaci preko prečke.
Na samom početku drugog dela igre, Mladi Borac dolazi u šansu greškom odbrane gostiju, kada postižu gol, ali je glavni arbitar meča Miodrag Pištinjat uz konsultaciju linijskog pomoćnika Marka Bogovca, ipak poništio gol uz predhodnu opsajd poziciju napadača iz domaće ekipe.
Samo što se igra nastavila posle kraćeg prekida kod poništenog gola, Petka u 50 minutu preko Igora Radosavljevića dolazi u vođstvo. Isti igrač samo sedam minuta kasnije, indirektno je učestvovao u dupliranju vođstva usleda auto gola odbrambenog igrača Mladog Borca, ali se gol ipak pripisao napadaču zeleno-belih. Kompletiranje het-trika došlo je u 63 minutu, kada je Radosavljević sa desetak metara udarcem glavom lobovao golmana domaćih za 3:0. Konačan rezultat postavljen je u 87 minutu kada je rezervista Stefan Petrović stavio tačku na ovaj meč i četvrtim golom za goste.

Zahvaljujemo se ekipi „FK Petka“ na detaljnom i odlično odrađenom izveštaju!

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@gmail.com“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.