Rezime Aleksinačkih timova u 4. kolu Nišavske okružne lige!

Ekipe iz Aleksinca koje ove godine učestvuju u Nišavskoj okružnoj ligi imale su dobre rezultate.

U subotu, na gradskom stadionu u Aleksincu ekipa Palilule dočekala je Naisus iz Rožine, dojučerašnjeg zonaša. Dvostruki strelci u drugoj ovosezonskoj pobedi bili su Dušan Milanović i Nemanja Rajković. Peti pogodak delo je Nikole Radojkovića.


U nedeljnom popodnevnom terminu igrala su ostala naša tri ligaša.

U Tešici je gostovao pretendent za visok plasman. Domaći Jastrebac nakon tri ubedljiva poraza jurio je prve bodove u novoj sezoni. Kad su se najmanje nadali savladali su veoma dobre goste iz Taskovića. Pogodak vredan tri boda postigao je Nikola Cenić u 51. minutu.

Ekipa Svrljiga imala je teško gostovanje u Doljevcu. Iako drastično oslabljeni, sa samo deset igrača u polju, domaćin je namučio favorita iz Svrljiga, koga su do pobede vodili Dejan Savić, pogotkom u 6. minutu i kapiten Nenad Ilijić, koji je pobedonosni pogodak postigao u 86. minutu.

Prošlogodošnji prvak opštinske fudbalske lige, ekipa Poleta iz Radevca ne snalazi se najbolje u novom rangu takmičenja. Drugi poraz u nizu doživeli su u Rusnoj od domaće Pobede. Uspeli su samo da u 29. minutu preko Stefana Petrovića dođu do izjednačenja. Za nešto više sem časnog poraza nisu imali snage.

Zanimljiva utakmica odigrana je u Merošini, gde je još jedan bivši opštinski ligaš ekipa Rada dočekao starosedeoca, ekipu Radničkog iz Čapljinca.

Domaćin je krenuo sa atacima prema golu gostiju od prvog minuta. Imali su preko deset izglednih prilika za postizanje pogodaka ali se istakao fenomenalni mladi vratar gostiju. Vredi napomenuti da je ekipa Rada imala i dva kaznena udarca u toku utakmice, koje nisu iskoristili.

Prvi je u 11. minutu odbranio vratar Petar Jovanović, dok je drugi u 90. minutu kapiten domaćih Danijel Dinić šutirao visoko iznad gola. Na kraju podela bodova.


Kompletni rezultati 4.kola FSNO Aleksinac
Aleksinac : Palilula (Aleksinac) – Naisus 1977 (Rožina) 5:2
Azbresnica : Borac (Azbresnica) – Radnički 1924 (Kočane) 3:4
Tešica : Jastrebac (Tešica) – Taskovići (Taskovići) 1:0
Rusna : Pobeda (Rusna) – Polet (Radevac) 4:1
Balajnac : Zemljoradnik (Balajnac) – Toplica (Šarlica) 7:0
Doljevac : Doljevac 1971 (Doljevac) – Svrljig (Svrljig) 1:2
Merošina : Rad 1974 (Merošina) – Radnički 1947 (Čapljinac) 1:1
Čečina : Moravac (Čečina) – Baličevac 1974 (Baličevac) 1:0

M. Milojević

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@gmail.com“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.