Derbi kola završen podelom bodova, Jedinstvo i dalje drži lidersku poziciju!

U 10. kolu zone Jug odigran je derbi meč između lidera na tabeli i prvog pratioca. Ekipa Morave iz Vladičinog Hana na svom terenu dočekala je lidera ekipu Jedinstva iz Gornjeg Stopanja. Razlika između lidera i prvog pratioca bila je 3 boda, Jedinstvo je osvojilo 23, dok je domaćin ovog susreta imao 20 bodova do ovog kola.

Obe ekipe od samog starta su krenlu se željom da osvoje sva tri boda, gostujući sastav uprkos izostanku najboljeg strelca ekipe Stefanovića od samog starta silno motivisani, domaći sastav uprkos meču sa liderom na tabeli dobro organizovan i spreman za odmeravanje snaga.

U 10. minutu posle nesmotrenog starta glavni sudija meča pokazuje direktan crveni karton igraču gostiju Ristić Aleksi, i od tog trenutka gost ostaje na terenu sa 10 igrača.

Do 24. minuta nije bilo nekih izglednih šansi ispred golova obe ekipe, domaći sastav je posle opravdano dosuđenog kaznenog udarca dobio priliku da sa „kreča“ povede na ovom meču. Precizan sa bele tačke bio je Stanković Miloš i svojim golom dovoi Moravu u vodstvo.

Gosti iako brojčano slabiji nisu klonuli duhom posle primljenog gola, igralo se agresivno preko celog terena.

U 34. minutu posle odličnog šuta Blagojević Dalibor donosi izjednačenje svom timu i to je i konačan rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvreme počinje neštom boljom i organizovanijom igrom lidera na tabeli, bilo je prilika na obe strane ali može se reći da je Jedinstvo vezalo 3, 4 stopostotne šanse ispred gola domaćina ali bez realizacije.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata, meč je završen podelom bodova. Obe ekipe su odigrale meč fer i korektno, domaći sastav je ugostio lidera na odličnom nivou što je za svaku pohvalu.

U sledećem kolu Jedinstvo dočekuje ekipu Puste Reke, dok Morava gostuje ekipi Alakince.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.