Lider pao u Belanovcu, BSK se uključio u borbu za sam vrh tabele!

U 9. kolu Jablaničke okružne lige – grupa Zapad ekipa BSK-a iz Belanovca na svom terenu dočekala je lidera na tabeli ekipu Jedinstva iz Bošnjača. Posle prvih 8 kola ekipa iz Belanovca je osvojila 12 bodova, dok je ekipa Jedinstva osvojila 18 bodova.

Domaća ekipa je ostvarila veliku pobedu nad favorizovanom ekipom Jedinstva i glavnim kandidatom za ulazak u zonu Jug. Stadion u Belanovcu i dalje ostaje neosvojiva tvrđava i posle meča sa dotadašnjim liderom na tabeli.

Gosti iz Bošnjača su bili bolji u prvom poluvremenu sa nekoliko šansi i pogođenom prečkom, domaći sastav je u prvom poluvremenu imao dve izgledne šanse ali bez realizacije.

Od samog starta drugog poluvremena domaćin odlučnije ulazi u meč, posle nekoliko šansi koje nisu realizovane domaći sastav dolazi do odlične prilike za postizanje gola. Sejdić ulazi u 16m gostujuće ekipe, dribla dva igrača i ulazu u gol šansu gde biva oboren od strane jednog igrača i sudija opravdano pokazuje na penal.

Siguran sa „kreča“ bio je Bošković i to je bio gol koji je doveo domaćina u vodstvo.

I posle prvog gola na meču, obe ekipe nastavljaju sa napadima i ofanzivom igrom.

Posle izvanredne akcije domaće ekipe Azirović dobija loptu od Ilića i pravom majstorijiom iz prve iskosa sa leve strane šalje dijagonalu u suprotnu stranu gola u malu mrežu, za veliku radost domaćih navijača! Domaći sastav duplira prednost!

Ipak radost domaćih navijača nije dugo trajala, već u sledećem napadu kapiten Janković pravi faul na samom rubu šesnesterca, odličnim udarcem Stojilković vara golmana domaćih i smanjuje prednost domaćina na 2:1.

Posle prvog datog gola, gosti kreću na sve ili ništa ali nije bilo opasnih prilika po gol domaćina.

Pred sam kraj meča domaći sastav je mogao da dodatno uveća svoju prednost i stavi tačku na meč ali je Ilić bez snage šutnuo i lopta nije mogla u gol.

Na kraju meč je završen pobedom domaćina, utakmica je odigrana fer i korektno iako je bilo dosta startova i prekida igre, obe ekipe su borbeno ušle u meč i pokazale da su zasluženo u gornjem delu tabelu. Oko 200 navijača je zadovoljno napustilo svoje navijačke pozicije, domaći navijači u nešto boljem raspoloženju zbog osvojena 3 boda.

Sudijska utakmica na zonaškom nivou, uostalom i sam meč bio je na istom nivou.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.