Derbi završen podelom bodova, Stojanov izašao uspešniji iz duela najboljih strelaca lige!

U 7. kolu prve lige Kragujevca ekipa Košutnjaka na svom terenu dočekala je ekipu Šumadije. Posle odigranih 6 kola obe ekipe su osvojile po 15 bodova (Šumadija ima meč manje), pa se može reći da je ovo jedan od derbi mečeva ovog kola.

Od samog starta meča potvrđene su priče koje su kružile pre početka ovog susreta da je ovo jedan od derbi mečeva u ovoj polusezoni. Meč je počeo klasičnim odmeravanjem snaga, vođena je velika bitka na sredini terena, obe ekipe nisu htele po svaku cenu da krenu na gol protivnika, već su htele iz poseda da stignu do prilike za postizanje pogotka.

U 20. minutu posle prekida odlično se na prvoj stativi snalazi igrač gostiju Milosavljević i dovodi svoj tim u vodstvo, zasluge za vodeći gol gostiju idu i Ilić Nenadu koji je odličnu loptu poslao u kazneni prostor domaćina.

Do kraja poluvremena bilo je prilika na obe strane ali bez završne realizacije i lopte u mreži. Na poluvreme se otišlo sa jednim golom prednosti u korist gostujućeg sastava.

U drugom poluvremenu domaći sastav ima znatno veći posed lopte u odnosu na goste, gostujući sastav je pokušavao iz polu-kontri i kontri da ugrozi gol koji je u ovom susretu branio Panić ali u prvih 20 minuta bez uspeha.

Oba trenera su po dve izmene u prvoj polovini drugog poluvremena pokušali da unesu svežinu u svoj tim i da promene tok meča.

U 63. minutu domaći sastav preko Stojanova dolazi do izjednačujućeg gola. Nije dugo trajala radost domaćih navijača, već u 68. minutu sudija dosuđuju kazneni udarac u korist gostujućeg sastava. Loptu sa „kreča“ u gol šalje rezervista Spasojević i dovodi svoj tim opet u vodstvo.

Samo 2 minuta posle drugog gola domaćina raspoloženi Stojanov postiže svoj drugi gol na ovom meču i vraća egal svom timu.

Do kraja meča bilo je šansi na obe strane, mogli su i jedni i drugi igrači da dovedu svoj tim pred pobedom ali to nije bio slučaj. Može se reći da je na kraju ovaj rezultat i najrealniji, obe ekipe su odigrale dobar meč sa puno trčanja i duela, viđena su 4 gola, po 2 na obe strane, ovaj susret je ujedno bio i duel između dva najbolja strelca u ovoj ligi Milosavljevića i Stojanova.

STARTNE POSTAVE:

Košutnjak: 12-Panić; 5-Petrović; 8-Nikolić; 10-Miletić; 11-Stojanov; 15-Aksentijević; 19-Lazović; 20-Ilić; 25-Tealović;
33-Janićijević; 44-Lazović;

Šumadija 1934: 12-Vasiljević; 2-Tošović; 3-Milosavljević B; 4-Veljović; 5-Furtula; 6-Andrić; 7-Ilić; 8-Ivanović;
9-Milosavljević A; 10-Ćosić; 11-Petrović;

U sledećem kolu ekipa Košutnjaka gostuje ekipi Pobeda 1926, dok Šumadija na svom terenu dočekuje lidera na tabeli ekipu Sloge iz Desimirovca.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.