Dva kiksa rešila derbi u Sokobanji!

TREBIČ (Sokobanja) – FSU KRALJEVICA (Zaječar) 2:0 (2:0)

Sportski centar na Podini
Gledalaca: 150
Strelci: M. Urošević u 8. i Radivojević u 30. minutu
Glavni sudija: Mladen Vasiljković (Knjaževac)
Crveni kartoni: Mijailović (Trebič) u 55. minutu i Radović (FSU Kraljevica) u 55. minutu

TREBIČ: Jovanović, Radosavljević, Filipović, Ivanović (od 46. Gocić), Ilić, Milić (od 83. Pešić), M. Urošević, Đorđević, Radivojević (od 85. Bonić), Mijailović, L. Urošević

FSU KRALJEVICA: Miladinović, Antić, Božinović (od 4. Stanković), Ćosić, Branković, Milijić (od 46. Bota; od 84. Krstić), Brkić, Radović, Gligorijević, Žikić, Aleksić (od 73. Miletić)

Igrač utakmice: Gligorijević (FSU KRALJEVICA)

Dva kiksa odbrane gostiju donela su veoma važna tri boda sokobanjskom Trebiču. Iako konačan rezultat to ne govori, FSU Kraljevica je slobodno se može reći bila daleko dominantniji tim na terenu tokom čitavih 90 minuta.

Najpre je već u 8. minutu iskusni Urošević presekao pas štopera gostiju i sa svega nekoliko metara matirao golmana Miladinovića.

U 30. minutu novi nesmotreni kiks Kraljevice. Golmanu Miladinoviću beži lopta pravo u noge Radivojeviću kome nije bilo teško da pogodi prazan gol za konačnih 2:0.

Između pogodaka domaćih, kao i do poslednjeg sudijskog zvižduka, Kraljevica je imala potpunu inicijativu, a promašaji su se ređali “kao na traci“ pa je golman Nikola Jovanović pravim čudom ostao nesavladan.

Epitet igrača utakmice, pored neprelaznog Milana Ćosića, odnosi brzonogi vezista Gligorijević koji je sa lakoćom spajao svoje napadače sa protivničkim golom i za koga domaći jednostavno nisu imali rešenja.

Mrlju na odličnu predstavu ostavio je incident koji se dogodio u 55. minutu nakon kojeg je glavni sudija Vasiljković pokazao dva crvena kartona. Igrač domaćih Mijailović je dobio drugi žuti karton (prvi zarađen u 22. minutu) dok je igraču Kraljevice Stefanu Radoviću u istom minutu sudija pokazao dva žuta kartona pa su obojica fudbalera morali van terena.

Nakon devet odigranih kola Trebič se nalazi na drugoj poziciji sa 23 osvojena boda dok je FSU Kraljevica sedma sa 13.

U narednom kolu Kraljevica u Zaječaru dočekuje Graničar iz Velikog Izvora dok Trebič gostuje Hajduku.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.