Opštinska liga Aleksinac: Novi minimalac Gornjoljubešana u Dobrujevcu, Krušijani brojali do deset, Kormanci do šest!

Za nama je još jedan vikend opštinske lige. Gužva u vrhu je sve veća, favoriti ostvaruju očekivane rezultate, sve je manje iznenađenja, a sve više nervoze kod igrača. Javne opomene pljušte na sve strane, tako da će biti posla i za Disciplinsku komisiju.
Šesto kolo u subotu otvorili su u Dobrujevcu igrači domaće Sloge i gostiju iz Gornjeg Ljubeša, ekipa Crvene Zvezde. Derbi je bio na nivou lige. Po teškom i nakvašenom terenu videli smo jednu solidnu partiju ekipa koje pretenduju za sam vrh tabele. Gornjoljubešani su ponovili scenario iz Mozgova. Igrali su disciplinovano u odbrani, imali veći posed lopte, što im je na kraju i donelo rezultat. Strelac za velika tri boda bio je kapiten Nikola Milojević, koji je u 88. minutu postigao prelep pogodak iz slobodnog udarca.

U drugom subotnjem meču u Subotincu, nije bilo iznenađenja. Desetkovani Rutevčani pružili su odličan otpor domaćinu. Držali su se do 18. minuta kada pogodak postiže Milan Miletić. Osam minuta kasnije prednost udvostručuje iz kaznenog udarca mladi Aleksa Stojanovski. U drugom poluvremenu gosti igraju sa devet igrača u polju, domaći stežu obruč oko njihovog gola, ali zahvaljujući odličnom vrataru Nikoli Zdravkoviću rezultat se nije menjao. Rutevčani su u 73. minutu mogli da se vrate u meč, ali Nenad Lazić nije iskoristio kazneni udarac. Ivan Mladenović je pročitao njegovu nameru i odbranio šut. Tačku na pobedu stavio je pet minuta kasnije Miloš Milošević lepim lob udarcem. Ipak u 85. minutu gosti dolaze do zasluženog počasnog pogotka mladog Petra Tomića.

Nedeljno prepodne počelo je komšijskim derbijem u Gredetinu. Desetkovani Gornjopeščanci doputovali su sa samo osam igrača, odigrali viteški i hrabro ne pomišljajući ni u jednom trenutku da napuste teren i pored tuceta golova u svojoj mreži, i na tome im treba odati priznanje. Mnoge ekipe bi posle primljena tri-četiri pogotka počela sa povredama svojih fudbalera ali ne i ekipa Ratara. Domaćin je to iskoristio, imao šutersko prepodne i lakši trening pred teško gostovanje u Gornjem Ljubešu sledeće nedelje.
Dvostruki strelci u ubedljivoj pobedi bili su Aleksandar Petrović i rezervista Vladimir Grujić, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Lazar Marković, kapiten Konstantin Jevremović, najbolji strelac ekipe Mihajlo Cvetković, Andrija Jevremović, Aleksa Petrović i Vladimir Stanišić. Utešni pogodak za goste postigao je veteran i kapiten Ivan Prokić.

U Mozgovu je ekipa Tempa teškom mukom savladala borbene goste iz Trnjana. Sve je bilo rešeno još u drugom minutu kada su domaći nesporazum poslednje linije gostiju pretvorili u ispostaviće se pobedonosni pogodak na utakmici. Do kraja su gosti u nekoliko navrata opasno pripretili ali rezultat se nije menjao.
Rudar sa Aleksinačkog Rudnika gostovao je u Bobovištu. Nakon prvog poluvremena imao je sigurno vođstvo pogotkom Ostoje Lazića u 33. minutu. U nastavku ekipa Jedinstva kreira veliki preokret, za drugu vezanu pobedu u prvenstvu i priključak vodećima.
Izjednačujući pogodak postigao je Stefan Blagojević u 57. minutu, iz kaznenog udarca. Potpuni preokret kreirao je rezervista Marko Živković u 68. minutu. Do kraja utakmice smo videli i pogotke Stefana Brzakovića i Miljana Radojkovića.

Poslednji meč šestog kola viđen je u Kormanu, gde je domaća Sloga posle prošlonedeljnog poraza na Aleksinačkom Rudniku dočekala goste iz Vitoševca. Domaćin se bolje snašao po raskvašenom i teškom terenu te upisao nove bodove za ostanak na prvom mestu tabele.
Trostruki strelac u ubedljivoj pobedi bio je brzonogi Dragan Stanimirović, dok su se po jednom upisali i Milan Anđelković, Aleksa Đorđević i Aleksandar Anđelković. Pobeda je mogla biti i ubedljivija, ali se istakao golman gostiju odbranivši kazneni udarac u 86. minutu.

Kompletni rezultati 6.kola OFL Aleksinac
Škriljac – Rutevac 3:1
Sloga – Polet 6:0
Jedinstvo – Rudar 2016 4:1
Napredak 2012 – Ratar 10:1
OFK Sloga – Crvena Zvezda 0:1
Tempo – Borac 1:0

Narednog vikenda očekuju nas novi derbiji na terenima opštinske fudbalske lige u Aleksincu. Utakmica koja najviše privlači pažnju ovdašnjih ljubitelja fudbala odigraće se u Gornjem Ljubešu, gde Crvena Zvezda dočekuje ekipu Napretka iz Krušja, tako da nas očekuje spektakl. Na Aleksinačkom Rudniku stiže zahuktali Škriljac iz Bradarca, Kormanci igraju komšijski derbi u Gornjoj Peščanici, dok se mini derbi igra u Vitoševcu, gde gostuje ekipa Jedinstva iz Bobovišta.

M. Milojević

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.