Gradina odličnom igrom iznenadila sve i ostvarila prvu pobedu u novoj sezoni!

U 9. kolu zone Zapad ekipa Jedinstva je na svom terenu dočekala ekipu Gradine, u dosadašnjem toku prvenstva domaćin ovog susreta je sakupio 9 bodova, dok je gost došao sa zalihom od jednog boda.

Po kišovitom i hladnom vremenu Jedinstvo iz Mijatovca dočekalo je ekipu Gradine. Rezultat više nego neočekivan, 0:1 za Gradinu koja je ovo pobedom ostvarila istorijski uspeh. Prva pobeda u zoni Zapad.

Obe ekipe poznate po svojoj borbenosti ušle su u ovu utakmicu veoma čvrsto i skoncetrisano. Posle početnog odmeravanja snaga na sredini terena ekipa FK Gradine preuzima inicijativu i počinje da stvara izgledne prilike za postizanje gola.

Prvo je Vasić šutirao malo iskosa sa desne strane, ali Maldenović nosi loptu sa gol linije, u nastavku akcije lopta se odbija kod Janačkovića koji šutira sa nekih 14 metara ali pravo u golmana domaćina.

Domaćin je probao dugim loptama na stamenog napadača Antonijević Bojana prebaci loptu na protivnićku polovinu i šesnaesterac, ali odbrambeni igrači Gradine predvođeni Simićem su lako izlazili na kraj sa svim pokušajima domaćina.

Na poluvreme se otišlo bez golova.

U drugom poluvremenu slična situacija. Gradina ima više loptu i strpljivo gradi svoju igru i sve je bliže postizanju pogotka.

Na gol se čekalo sve do 60. minuta. Vasić sa leve strane šalje sjajan pas Popadiću koji preciznim šutem sa 12 metara matira golmana domacina. I to je 0:1.

Posle samo nekoliko minuta Vasić centrira sa desne strane, Maksimović sjajno skače ali njegov udarac glavom brani golman Kovačević.

Sledeću priliku imao je Jovanović koji je sjajno šutirao sa dvadesetak metara, ali Kovačević vrhovima prstiju izbacuje loptu u korner.

Ekipa Jedinstva i dalje pokušava dugim loptama da prebaci loptu, ali igrači odbrane Gradine su dobro skoncentrisani i lako rešavaju situacije pred svojim golom.

Imali su igrači Jedinstva šanse iz kornera i slobodnih udaraca, ali lopte su uglavnom išle pored gola.

U 90. minutu posle pasa Pećerića, Maksimović je istrčao kontru i imao priliku da stavi tačku na ovu utakmicu, ali šutira pravo u golmana iako je imao priliku da asistira na drugoj strani Nešiću.

Posle samo minut Jovanović upošljava Nešića koji šutira na gol, ali prilikom šuta lopta je zakačila jednog igrača domaćina i Kovačević nije imao prooblema da je zaustavi.

Neočekivana, ali ipak zaslužena pobeda Gradine. Igrač utakmice Popadić Radiša.

FK GRADINA

 
FK JEDINSTVO

U sledećem kolu ekipa Jedinstva gostuje Slogi iz Despotovca, dok ekipa Gradine na svom terenu dočekuje ekipu Jedinstva iz Kruševca.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.