Opštinska liga Aleksinac: Kormanci suvereno čuvaju vrh, Mihajlo Cvetković još jednom pokazao klasu, Dobrujevčani otkinuli bod Vitoševčanima!

Četvrto kolo Opštinske fudbalske lige donelo nam je pregršt interesantnih utakmica. Favoriti su uglavnom opravdali očekivanja ali bilo je i iznenađujućih rezultata.

Fudbaleri Jedinstva iz Bobovišta su još jednom neprijatno iznenadili svoje navijače. Treći uzastopni poraz, drugi na svom terenu upalio je alarm u taboru opštinskog ligaša, pa već na startu prvenstva dobrano kaskaju za vodećima.

Ovog puta bodove su odneli fudbaleri iz Bradarca. Istakao se trostruki strelac Mladen Ristić u pobedi gostiju, dok su se po jednom upisali Miroljub Radović i Milan Miletić. Kod domaćina bolji od ostalih bili su strelci Nemanja Radivojević i Miljan Radojković.

U Dobrujevcu je viđena dobra utakmica gde su fudbaleri OFK Sloge uspeli da otkinu bod ekipi Poleta iz Vitoševca.

Gosti prvi dolaze do vođstva preko Veljka Rajića. Do poluvremena domaćin uspeva da izjednači golom iskusnog Zorana Radojkovića. Potpuni preokret režirao je rezervista Uroš Matić u 61. minutu. Ipak, gosti devet minuta pre kraja dolaze do boda pogotkom Dušana Čekrlića.

Nedeljno prepodne donelo nam je derbi kola u Gredetinu. Na stadionu ‘’Mali Čair’’ povratnik iz redova Žitkovačke Morave Mihajlo Cvetković još jednom je pokazao koliko znači ekipi Napretka iz Krušja.

Derbi je počeo ispitivanjem snaga na terenu. Igrači Rudara su zatvorili sve prilaze svom golu i iz kontri opasno ugrožavali domaćina. U tim trenucima vođstvo gostiju sprečavao je bravurama odlični vratar Lazar Stevanović. A onda na scenu stupa pomenuti Cvetković. Iz jedinog šuta u prvom poluvremenu u 38. minutu donosi radost domaćim navijačima. Derbi je rešio u 51. minut kada je jedan njegov centaršut igrač Rudara Slavnić sproveo u sopstvenu mrežu. Rudari kao da su se predali, na terenu je postojao samo jedan tim i šest minuta kasnije Aleksandar Petrović uvećava prednost svoje ekipe prelepim pogotkom. U 65. minutu Cvetković postiže svoj drugi pogodak. Četiri minuta kasnije pravi dar mar u šesnaestercu gostiju, centrira, vratar nespretno ispušta loptu a nesebični Petrović ostavlja Andriji Jevremoviću da pogodi praznu mrežu. U poslednjem minutu Rudari ipak uspevaju da postignu počasni pogodak.

Trnjanci su u komšijskom derbiju upisali prve ovosezonske bodove protiv solidne ekipe Ratara iz Gornje Peščanice.

Visoko vođstvo u prvom poluvremenu kao da je uspavalo domaće igrače. Gosti su zaigrali ofanzivnije u nastavku i došli na gol zaostatka. Ipak Trnjanci krajem utakmice rešavaju pitanje pobednika. Strelci za prve bodove bili su Predrag Pavić, Miloš Zlatanović, Lazar Kostić i Nikola Jović. Za goste pogotke su postigli Luka Popović i Milan Mirčić.

Gornjoljubešani i na drugom vezanom gostovanju upisuju pobedu. Opet se igralo tvrdo, sa malo prilika za pogotke. Pitanje pobednika u Mozgovu rešeno je u 86. minutu kada su iskoristili opravdano dosuđeni kazneni udarac.

U poslednjoj utakmici Kormanci su lako izašli na kraj sa ekipom Rutevca. Sigurnom igrom posebno u prvom poluvremenu lako su upisali novu trojku. Sa prosekom od pet pogotka po utakmici, sa samo jednim primljenim u četiri kola zasluženo drže prvu poziciju na tabeli.

Kompletni rezultati 4.kola OFL Aleksinac
Tempo – Crvena Zvezda 0:1
Napredak 2012 – Rudar 2016 5:1
Jedinstvo – Škriljac 2:5
OFK Sloga – Polet 2:2
Borac – Ratar 4:2
Sloga – Rutevac 4:0

Narednog vikenda prave poslastice za ljubitelje fudbala. Derbi kola igra se na Aleksinačkom Rudniku gde gostuje lider prvenstva. U Vitoševcu drugoplasirani Polet dočekuje trećeplasirani Napredak, dok se u Gornjem Ljubešu igra komšijski derbi između Crvene Zvezde i Borca iz Trnjana.

M. Milojević

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.