Poraz Kraljevice u Kalni!

Midžor (Kalna) – FSU Kraljevica 4:0 (1:0)
Teren “Ralinica“ u Kalni
Gledalaca: 50
Strelci: Milić u 45., Cvetković u 75. i Veljković u 86. i 89. minutu
Glavni sudija: Mladen Vasiljković (Knjaževac)

MIDŽOR: Hristov, Tošić (od 60. Bogdanović; od 82. Gavrilović), Ž. Milošević (od 46. N. Milošević), Ma. Milivojević, Dojčinović, Mi. Milivojević (od 60. Cvetković), Živković, Stevanović (od 79. Veljković), Milić, Radisavljević, Vidojković

FSU KRALJEVICA: Miladinović, Božinović (od 69. Stevanović), Stanković (od 61. Stojković), Mitrović, Brkić, Radović, Aranđelović (od 72. Čikarić), Gligorijević, Aleksić, Žikić, Bota

Igrač utakmice: Hristov (Midžor)

Iako je tim iz Kalne rezultatski gledano ubedljivo i bez većih problema savladao novoformirani zaječarski klub, stvari na terenu su izgledale potpuno drugačije.

Najzaslužniji za ovakav rezultatski tok bez sumnje bio je golman domaćih Slobodan Hristov koji je ostao nesavladan i pored velikog broja odličnih šansi koje su gosti neprestano stvarali.

Kraljevica je imala inicijativu tokom čitavog prvog poluvremena dok su domaći pretili uglavnom iz kontranapada.

Odlične prilike za goste nisu iskoristili Aleksić u par navrata, Radović, a potom i Žikić pa je, kako to u sportu i biva, usledila kazna.

U poslednjim sekundama prvog poluvremena Marko Milić donosi vođstvo ekipi iz Kalne pa se tim rezultatom i otišlo na odmor – 1:0.

Gol koji je definitivno doneo mentalnu prevagu za dalji tok meča što krajnji rezultat i pokazuje.

Sporni momenat dogodio se početkom drugog poluvremena kada je napadač Kraljevice Miloš Bota pao unutar protivničkog šesnaesterca nakon nesmotrene reakcije defanzivca domaćih ali se glavni sudija Vasiljković, a ni pomoćnik Urošević nisu oglasili.

U 75. minutu Cvetković pogađa nebranjeni deo mreže golmana gostiju – 2:0.

Rezervista Veljković sa dva pogotka u samom finišu meča stavlja tačku na efikasno drugo poluvreme svoje ekipe.

Moramo napomenuti i to da je golman Kraljevice Miladinović svojim bravuroznim odbranama sprečio potpuni debakl.

U narednom kolu FSU Kraljevica dočekuje tim Kosova iz Zvezdana dok Midžor gostuje Hajduku u Sokobanji.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.