Pregršt javnih opomena i samo jedan gol u derbiju gornjeg dela tabele 12. kola!

U 12. kolu PFL-a Subotica odigran je derbi meč između ekipa AFK i Proletera. U 11 odigranih mečeva ekipa AFK-a je uspela da osvoji 17 bodova, dok je ekipa Proletera na koti od 23 boda na tabeli.

Utakmica je počela klasičnim odmeravanjem snaga, obe ekipe čvrste, nisu igrale sa mnogo rizika, meč je obilivao duelima na sredini terena. I jedan i drugi trener su taktikom sveli igru između dva šesnesterca pa je zbog toga prvo poluvreme bilo ne tako zanimljivo za gledanje.

Najviše vredan pomena i jedini koji je imao značajnu ulogu u prvom poluvremenu bio je glavni sudija meča Roganović koji je podelio 3 žuta kartona u prvom delu igre, uglavnom zbog bezobzirnih startova na sredini terene i prekida mogućeg opasnog napada.

Drugo poluvreme se nije u mnogome razlikovalo od prvog, obe ekipe su nastavile sa igrom iz prvih 45 minuta meča, sudija je opet jedini vredan pomena jer je u drugom delu meča podelio čak 7 žutih kartona i jedan crveni.

Može se reći da je gostujuća ekipa krenula nešto ofanzivinije i da je stvorila 2 odlične šanse za gol ali nije bilo završe realizacije pred golom domaćeg sastava.

Igrao se 63. minutu kada je posle drugog žutog kartona isključen igrač domaćih Kurtešanin Dejan, da bi samo 2 minuta kasnije direktan crveni karton bio pokazan Roganović Radomanu igraču gostiju zbog sprečavanje obećavajućeg napada.

Posle „skraćivanja“ sastava na strani obe ekipe nastavilo se sa igrom. U 75. minutu glavni sudija dosuđuje kazneni udarac u korist domaće ekipe. Precizsan sa „kreča“ bio je Janjuš Milorad i time je rezultat na semaforu promenjen na 1:0 u korist domaće ekipe.

Do kraja meča beležimo još jednu zanimljivu situaciju, igrao se 90. minut kada je posle gužve u 16 metara domaćeg golmana lopta po mnogima prešla gol liniju, ali se usled neoglašavanja linijskog ili glavnog sudije igra nastavila i na kraju meč je završen rezultatom 1:0.

Iako oslabljeni ne igranjem nekolicine igrača ekipa Proletera je pružila dobar otpor ekipi AFK-a, treba pohvaliti obe ekipe na prikazanom zalaganju, možda ostaje gorak ukus zbog samo jednog gola. Treba napomenuti da je možda do velikog broja javnih opomena uticao i sam kriterijum glavnog sudije.

U sledećem kolu ekipa Proletera na svom terenu dočekuje ekipu Srbobrana, dok ekipa AFK-a gostuje ekipi Obilića.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.