Derbi meč koji prevazilazi okvire gradske lige, Skobalj skinuo Zvezdu sa prvog mesta!

U 10. kolu Prve gradske lige Smederevo odigran je derbi kola, a može se reći i jedan od derbija prvenstva. Ekipa Skobalj je na svom terenu ugostila ekipu Crvene zvezde. Posle 9 odigranih mečeva crveno-beli su lider na tabeli sa 24 osvojenim bodom, dok ekipa Skobalja zauzima 3. mesto sa 19 bodova.

Od početka meča se krenulo bojažljivo i bez pravih prilika za gol. Lopta je više provodila vremena u vazduhu nego na samom terenu. To nije stil koji ekipa Skobalja forsira, može se reći da su domaćini poprimili gostujući način igre.

Nakon tih nefudbalskih poteza od strane obeju ekipe, došlo se do igre koja je karakterisala Skobalj tokom sezone. Gosti su postajali sve sporiji, gubili su bitne duele što je stavaralo prilike za domaćine.

Seriju promašaja napadači domaćeg sastava su otpočeli u 29. minutu kada je posle uigrane akcije po desnoj strani došlo do odličnog centaršuta koji nisu realizovali zbog nedovoljne doze koncentracije.

Već u 35. minutu posle prekida Skobalj dolazi u još jednu stopostotnu šansu gde je golman gostiju krajnjim naporom zaustavio loptu na putu do gola. Nakon toga beležimo par šuteva sa distance, ali sve neprecizno. Bez golova je završeno prvo poluvreme.

Početak drugog poluvremena je protekao u apsolutnoj dominaciji domaćeg tima. Vidno svežiji, rastrčaniji i kreativniji igrači Skobalja. Ređale su se akcije po bokovima, centaršutevi su bili idealni, ali nije bilo dovoljno sreće u završnici. A onda blickrig u režiji najstarijeg igrača domaćeg sastava i najubojitijeg napadača. U 61. minutu posle slobodnog udarca sa strane, najspretniji u velikoj gužvi bio je Radojković koji doživljava drugu mladost na terenu. Erupcija radosti bila je prisutna i na terenu i u publici. Apsolutno zasluženo vođstvo posle boljeg početka drugog poluvremena.

Ubrzo nakon toga, tačnije u 64. minutu ekipa Skobalja posle uigrane akcije dolazi i do drugog pogotka, strelac dobro poznati prvi strelac lige Marko Marković. Posle odličnog centaršuta Stanojevića, lopta je došla do Markovića koji lakom egzekucijom postigao pogodak.

Do kraja meča rezultat je ostao 2:0 u korist domaćeg sastava.

U poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva ekipa Skobalja gostuje ekipi Vožd 2020, dok ekipa crveno-belih na svom terenu dočekuje ekipu Badljevice.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.