Derbi sredine tabele opravdao očekivanja, podela bodova najrealniji rezultat!

U 14. kolu međuopštinske lige sever ekipa Šantarovac (Šantarovac) je na svom terenu ugostila Vinogradar (Crkvenac). Posle 13 odigranih susreta domaćin ovog susreta zauzima zauzima 9. mesto na tabeli sa 19 osvojenih bodova, dok Vinogradar ima 21 bod i nalazi se na 8. mestu na tabeli.

Od samog starta gosti iz Crkvenca kreću nešto ofanzivnije na gol domaćina što se i isplatilo ranim golovima igrao se 13. minutu kada je Ribać odličnim prodorom savladao golmana gostiju i svojim prvim golom doneo prednost Vinogradaru.

I posle datog gola gosti nisu promenili način igre, bilo je prilika na jednoj i na drugoj strani ali su gosti opet bili spretniji u završnici i preko strelca prvog gola uspevaju da dupliraju prednost na 0:2 na asistenciju Nakića.

U 29. minutu lopta greškom golmana gostiju ulazi u gol i to je 1:2. Do poluvremena se igra mahom odvijala na sredini terena uz veliki broj prekida.

U drugom poluvremenu glavni sudija meča dosudio je kazneni udarac u korist domaće ekipe koji je po nekim gledaocima ovog meča bio i prestrogo donešena odluka, precizan sa „kreča“ bio je Spasić i u 51. minutu rezultat na semaforu bio je 2:2.

Do kraja meča bilo je šansi za još golova kako na jednoj tako i na drugoj strani, ali mreže su mirovale, bilo je dosta seckanja igre zbog prekršaja, glavni sudija meča pokazao je čak 8 žutih kartona.

Po svemu viđenom na dašanjem meču može se reći da je utakmica opravdala epitet derbija sredine tabele, viđenja su 4 gola, i rezultat od 2:2 na kraju je najrealniji po mnogima koji su ovaj meč posmatrali uživo.

Treba napomenuti da je oko 20-ak gostujućih navijača prisustvovalo ovom susretu iako su mesta udaljena oko 60km, što je za svaku pohvalu!

U sledećem kolu ekipa Vinogradara na svom terenu dočekuje Moravu, dok Šantarovac gostuje ekipi Bratstva!

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.