Domaćin imao inicijativu ali bez golova, gosti postigli 2, a mogli bar još toliko!

U 13. kolu PFL Pančevo ekipa Jugoslavije (Jabuka) ugostila je tim Partizana (Uljma). Posle 12 odigranih mečeva domaćin ovog susreta nalazi se na 13. mestu sa 12 osvojenih bodova, dok ekipa crno-belih zauzima 9. mesto sa 16 osvojenih bodova.

Od samog starta meča ekipa Jugoslavije je preuzela inicijativu, imala je loptu u nogama ali bez nekih izglenih prilika.

Bilo je pokušaja Partizana iz kontri i polu-kontri ali bez relizacije u prvih pola sata meča gledali smo miran meč sa ponekom prilikom, sa dosta duela na sredini terena i mnogo trčanja obe ekipe.

Kada su se već mnogo pomirili sa činjenicom da neće biti golova u prvom poluvremenu i da će se na odmor otići najnepopularnijim rezultatom 0:0 dešava se odlična akcija u režiji crno-belih.

Igrao se 44. minut Jezdimirović šalje odličan pas ka Bogici „Klajvertu“ koji rutinski matira golmana domaćih Vasilevskog i to je 0:1 u korist gostiju.

Od samog starta drugog poluvremena ekipa Jugoslavije kreće silovito, što bi se reklo u fudbalskom žargoni ide na „sve ili ništa“, što je otvorilo priliku gostima da preko kontra napada stave tačku na ovaj meč.

Posle nekoliko šansi pred golom gostiju koje igrači domaćina nisu realizovali, u 60. minutu strelca prvog gola upošljava Jovanović, Bogica izlazi sam pred gol ali promašuje zicer.

Samo pet minuta posle odlične prilike za goste, njihov najmlađi napadač Ognjen Krneta posle presečene lopte na liniji šesnesterca domaćih rutinski savladava golmana i šalje loptu u mrežu za 0:2.

Do kraja meča bilo je prilika na jednoj i na drugoj strani ali su mreže mirovale. Ekipa Partizan je ovom pobedom upisala prva 3 boda na strani, domaćinu ostaj žal za propuštenim šansama koje su stvarali.

U sledećem kolu ekipa Partizana na svom terenu dočekuje ekipu Sprataka 1911, dok ekipa Jugoslavije gostuje u Ivanovu ekipi Strela.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.