Duel blizanaca kapitena iz tabora dva tima pripao kapitenu domaće ekipe!

U 13. kolu zone Zapad ekipa Trstenika na svom terenu dočekala je ekipu Gradine, posle 12 odigranih mečeva domaćin ovog susreta sa osvojenih 22 boda nalazi se na 4. mestu na tabeli, dok je Gradina poslednja na tabeli sa 4 boda.

Gradski derbi koji se čekao godinama. Utakmica koja je u svakom pogledu imala epitet derbija. Iako je Trstenik u ovoj sezoni jako dobar, a Gradina sa druge strane u jako lošoj formi i poslednja na tabeli, odnos snaga na terenu danas je bio vrlo izjednačen.

Utakmica dveju ekipa gde se igrači vrlo dobro poznaju. Ono što je najzanimljivije je da su kapiteni ekipa na današnjoj utakmici braća blizanci, Predrag i Nenad Vasić.

Posle početnog odmeravanja snaga prva šansa sledi u 14. minutu kad je Vasić P. šutirao sa dvadesetak metara, ali je lopta završila u rukama mladog golmana domaćina Krstića.

Na sledeću pravu priliku čekao se 21. minut, posle sjajnog pasa Pecića iz drugog plana istrčava Jovanović koji iz izgledne prilike za postizanje gola šutira iznad prečke.

U 25. minutu kapiten gostiju Vasić još jednom šutira sa distance, ali lopta ide preko gola. Iako je utakmica bila dinamična, borbena, nije bilo previše šansi u prvom poluvremnu. Uglavnom su odbrane bile na vrhuncu zadatka.

U drugom poluvremenu slična situacija igra se između dva šesnaesterca ali bez pravog završnog pasa za postizanje pogotka.

Prvi šut ka golu gostiju uputio je Blagojević u 58. minutu, ali lopta ide pored gola.

U 60. minutu Lazar Krstić šutira malo iskosa sa desne strane ali lopta prolazi pored desne stative golmana Bozoljca.

U 70. minutu posle sjajnog dodavanja Vasića Jovanović ima priliku iskosa da vrati povratnu loptu,ali se odlućio na šut,a lopta odlazi pored stative.

Ljubitelji fudbala su na stadionu kraj Morave bili svedoci jedne fer i korektne utakmice. Velika borbenost obe ekipe doprinela je da navijači uživaju u fudbalu. Gradina je došla sa namerom da u Pejovac ode neporažena, ali da tako ne bude pobrinuo se njihov bivši igrač Vladimir Vukadinović koji je u 80. minutu postigao jedini pogodak na ovoj utakmici. Posle dva sjajna driblinga Vukadinović je volej udarcem savladao Bozoljca.

U 85. minutu posle kornera Jovanović šutira glavom pored stative. To je bila poslednja prilika na utakmici. Domaća ekipa je rutinski do kraja meča čuvala loptu i zasluženo pobedila.

STARTNE POSTAVE:


Trstenik PPT: 1-Krstić M; 2-Krstić L; 3-Milošević; 6-Digić; 6-Blagojević; 8-Egerić; 10-Vasić; 11-Vukadinović; 13-Miličević; 18-Đorđević; 19-Savić.

Gradina: 1-Bozoljac; 6-Pešterac; 7-Vasić; 10-Jovanović; 14-Popadić; 16-Palić; 17-Miljković; 22-Janačković; 23-Perčević; 24-Jovašević-Đurić; 25-Pacić.

U sledećem predposlednjem kolu jesenjeg dela šampionata ekipa Trstenika gostuje ekipi Sloge iz Despotovca, dok Gradin gostuje ekipi Župe.

BONUS VIDEO:

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.