Kej preokretom došao do pobede i sa nova 3 boda povratio prvo mesto na tabeli!

U 13. kolu okružne Moravičke lige – grupa Jug, ekipa Kej (Čačak) je na svom terenu ugostila Moravu (Katrga). Posle 12 odigranih mečeva domaćin ovog susreta zauzima drugo mesto na tabeli sa 23 boda, dok se Morava nalazi na 9. mestu sa 11 bodova.

Obe ekipe su u meč ušle bez nekoliko standardnih igrača. Domaći zbog parnih kartona, a gosti zbog zdravstvenih razloga.

Ekipa iz Čačka je pokušala da nametne svoju igru od starta, ali je ekipa iz Katrge odlično taktički odgovorila.

Gosti su imali za cilj da se odbrane, a u napadu su se oslonili na Maljkovića. I takva igra je u 10-om minutu urodila plodom. Čekanović Milivoje seče napad domaćih, pravovremeno upošljava Jevđevića koji iz prve nalazi Maljkovića. Ulazak u 16m sa strane i neodbranjiv šut za radost gostiju. Bio je to mat u tri poteza za 0:1.

Krenuli su domaći ozbiljnije, ali Bogosavljević, Ilić i Krunić su bili odsečeni od svojih napadača.

Do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnijih šansi.

U drugom poluvremenu domaći kreću totalno ofanzivno. Umesto Bogosavljevia na terenu se našao brzonogi Mićović. Međutim, sve do 70-og minuta nije bilo promene rezultata.

Krunić prolazi kroz sredinu odbrane gostiju, neometano, vraća povratnu loptu, a ispred golmana se najbolje snalazi rezervista Kusić i to je 1:1.

Isti igrač samo 5 minuta kasnije koristi grešku odbrane gostiju i dovodi ekipu Keja u vođstvo.

Konačan rezultat postavio je Aleksandrić u 79-om minutu.

Treba napomenuti da je ovaj meč obilovao grubim startovima. Stekao se utisak da je sudija u par navrata mogao da pokaže crveni karton, ali ipak nije.

Domaći su ovom pobedom izbili na prvo mesto dok su gosti i dalje pretposlednji.

STARTNE POSTAVE:

Kej: 1-Dragović; 2-Bojović; 3-Bjelanović; 4-Krunić; 5-Tošić; 6-Bogosavljević N; 7-Bogosavljević Đ; 8-Ilić; 9-Aleksandrić; 10-Obrenović; 11-Boričić.

Morava: 12-Popović; 4-Lazić; 5-Paunović; 6-Jevđević; 6-Čekanović M; 7-Čekanović S; 11-Maljković; 14-Nedeljković; 15-Arnautović; 18-Vukdanović; 20-Ralenac.

Ekipa Keja u poslednjem kolu jesenjeg dela gostuje ekipi „Spartaka“ iz Trnave dok Moravu očekuje derbi začelja sa ekipom iz Kotraže.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.