Lider zaustavljen u Ravnom selu, posle 5 vezanih pobeda Proleter uspeo da „ukrade“ bod Srbobranu!

U 13. kolu PFL Subotica ekipa ekipa Proletera na svom terenu dočekala je lidera na tabeli ekipu Srbobran. Posle 12 odigranih mečeva ekipa Proletera zauzima 4. mesto sa 23 osvojena boda, dok je Srbobran lider na tabeli sa 31 bodom.

Domaći sastav otvara utakmicu sa nekoliko šansi koje nisu uspeli da iskoriste i kako to biva kontranapad gostiju po levoj strani, prošao je gostujući igrač br. 3 i odlično centrirao što se kaže (kao na tacni) dobio je njihov navalni igrač Peruničić i nije mu bilo teško da postigne pogodak glavom na poluvreme se otišlo vođstvom gostujuće ekipe.

Drugo poluvreme nastavljaju se napadi domaće ekipe ali usled loše komunikacije pred golom gostiju nije bilo pogodaka.

U 75. minutu Filipović posle odličnog lažnjaka izbacuje jednog igrača gostiju nakon čega isti igrač nedozvoljeno zaustavlja napadača domaćih i sudija opravdano pokazuje na belu tačku.

Precizan sa „kreča“ bio je Filipović i time je doneo izjednačenje svom timu.

Posle izjednačenja meč se dodatno otvorio, bilo je napada na obe strane ali su mreže mirovale do kraja meča.

U 90. minutu posle odličnog šuta igrača domaćih Grujića sa nekih 18m lopta pogađa okvir gola i time je stavljena tačka na ovaj meč.

STARTNE POSTAVE:

Proleter: 12-Mirković; 4-Topali; 6-Pješivac; 7-Sivčević; 8-Gadžić; 9-Filipović; 10-Mačiženski; 13-Grujić; 14-Nešković; 15-Veličković; 20-Zbučnović.

Srbobran: 1-Ađanski; 3-Zejić; 4-Radosavljević; 5-Vidaković; 6-Jorgić; 7-Živanović; 8-Adamović; 9-Peruničić; 10-Srdanov; 11-Dugonjić; 13-Živanović.

U narednog kolu Proleter igra opštinski derbi, putuje na noge ekipi Budućnosti iz Savinog sela, dok i dalje lider na tabeli ekipa Srbobrana na svom terenu dočekuje Obilić iz Zmajeva.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.