Srbija golovima na startu dva poluvremena presekla Šumadiju i odnela sva tri boda!

U 12. kolu Prve lige Kragujevca ekipa Šumadije je na svom terenu dočekala lidera na tabeli ekipu Srbije. Posle 10 odigranih mečeva domaćin ovog susreta nalazi se 4. mestu sa 24 bodom, dok ekipa Srbije zauzima prvo mesto sa 28 bodova.

Na samom startu meča imali smo prilike da vidimo i rani gol, ekipa Srbije je već u 2. minutu povela preko Srdića. Posle odličnog šuta Vasiljević je uspeo da odbije loptu na kratko, na pravom mestu našao se gore pomenuti Srdić i smešta loptu u mrežu za vodstvo svoje ekipe.

Posle ranog gola meč se u potpunosti otvorio, bilo je prilika i na jednoj i na drugoj strani terena.

Igrao se 31. minut kada je preko akcije op levoj strani posle centaršuta Ljušić se najbolje snalazi u kaznenom prostoru domaće ekipe i postiže gol glavom za 0:2.

Na poluvreme se otišlo rezultatom 0:2 u korist ekipe Srbija.

Drugo poluvreme je počelo na identičan način kao i sam meč, igrao se 48. minut kada je Jotović nadiviso u skoku Tošovića i uspeo je novim golom da poveća prednost svog tima na 0:3.

Do kraja meča pokušavali su domaći igrači da postignu gol ali nije bilo nekih preterano dobrih prilika, gosti su posle 3 gola u mreži domaćina priveli mirno meč kraju.

Meč je igran u jakom intezitetu što pokazuje i statistika žutih kartona koje je glavni sudija Ratinac „vadio“ iz džepa čak 7 puta, od kojih su 4 pokazano gostima a 3 domaćim igračima.

Još jedan pokazatelj jakog inteziteta meča sa puno trčanja je i to što smo na terenu u toku meča videli čak 10 igrača sa klupe, oba trenera su izmenila po 5 igrača.

Sudijska trojka na ovom meču je odlično odradila svoj posao, čestitke gostima na pobedi i fer i korektnoj igri, a domaćem timu želimo da već u sledećem kolu osvoje nove bodove! Takođe treba napomenuti da u Petrovcu u skorije vreme nije bilo toliko publike koliko je danas ljubitelja ove igre bilo!

STARTNE POSTAVE:

Šumadija 1934: 12-Vasiljević; 2-Šćepović; 3-Furtula; 4-Alempijević; 5-Andrić; 6-Veljović; 7-Tošović; 8-Đurić; 9-Ilić; 10-Ćosić; 11-Ivanović.

Srbija: 1-Rajović; 2-Vuijisć; 3-Mimović; 5-Miletić; 6-Pavlović; 7-Srdić; 8-Jokić; 11-Jotović; 17-Vukomanović; 19-Živković; 20-Ljušić.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.