Opštinska liga Aleksinac: Krušijani pobedom u Dobrujevcu preuzeli tron, Kormanci kiksnuli na lokalnom derbiju, Jedinstvo nastavlja sa pobedama, Škriljac „očerupan“ u Gornjoj Peščanici!

Deveto kolo opštinske fudbalske lige Aleksinac donelo nam je pregršt golova i nekoliko istinskih iznenađenja. Na teškom gostovanju u Dobrujevcu Krušijani su upisali osmu uzastopnu pobedu, dosadašnji lider prvenstva neplanirano kiksnuo u susednom Trnjanu, ekipa Jedinstva nakon lošeg starta u finišu prvenstva niže pobede, konačno slavili i Gornjopeščanci.
Subotnji program otvorili su u Vitoševcu domaći Polet i gosti iz Rutevca. Rutevčani su došli sa samo sedam igrača u polju i odigrali viteški. Domaćin je iskoristio višak igrača u polju i prekinuo niz od četiri uzastopna poraza. Dvostruki strelac za nova tri boda bio je Aleksandar Golubović. Po jednom u listu strelaca upisali su se Aleksandar Popović, David Veličković i Filip Nikolovski. Počasni pogodak za goste postigao je Nenad Lazić.
U Gornjem Ljubešu odigran je meč dva kvalitetna rivala, ali je neizvesnost ipak izostala. Nekompletni domaćini pružili su dostojan otpor jedino u prvom poluvremenu. Kompletni gosti iz Bobovišta nisu pružili domaćinu ni promil šanse. Dvostruki strelac bio je Nemanja Radivojević, dok su po jednom bili precizni Đorđe Veljković i Andrija Ljubisavljević iz kaznenog udarca. Ovo je peta vezana pobeda gostiju, čime su se posle neplanirano lošeg starta ponovo uključili za naslov prvaka.
Ekipa Napretka iz Krušja gostovala je uvek neugodnoj Slogi u Dobrujevcu. Ovog puta su opravdali epitet favorita te upisali osmu uzastopnu pobedu. Domaćin je jedino uspeo preko Ivana Jovanovića u 59. minutu da izjednači i unese neizvesnost u utakmicu. Gosti su na suvi kvalitet dobili ovaj meč. U prvom poluvremenu domaćina je načeo Vladimir Grujić u 38. minutu. Nakon izjednačenja domaćih gosti kreću na sve ili ništa i pogotcima udarnog tandema Mihajla Cvetkovića i Aleksandra Petrovića dolaze do vredne pobede.

Nedeljno prepodne donelo je sumrake favorita. Za prvo iznenađenje ujedno i prve ovosezonske bodove pobrinuli su se igrači Ratara iz Gornje Peščanice. Gosti iz Bradarca koji su do ovog kola imali samo dva poraza i igrali jedan od lepših fudbala na terenima opštinske lige potpuno su ‘’očerupani’’ na stadionu Slatina. Konačno kompletni domaćini očitali su lekciju indisponiranim igračima Škriljca. Trostruki strelac u ubedljivoj pobedi bio je brzonogi Aleksandar Stanković, dva puta mrežu gostiju pogađao je Ivan Ljubisavljević, dok se jednom u listu strelaca upisao i Marko Milanović iz kaznenog udarca.
Komšijski derbi u Trnjanu doneo nam je drugo prepodnevno iznenađenje i smenu na vrhu tabele. Gosti iz Kormana iako kompletni olako su ušli u ovaj meč. To koristi mladi Martin Zlatanović u 6. minutu za vođstvo Trnjanaca. Od 22. do 29. minuta dolazi do potpunog preokreta. Precizni su bili Marko Stevanović i Milan Anđelković. Sedam minuta pre kraja prvog poluvremena Miloš Zlatanović izjednačuje rezultat. Igrao se šesti minut nastavka utakmice kada svojim drugim pogotkom Miloš Zlatanović donosi novu radost domaćinu. Četiri minuta kasnije veliki kiks golmana domaćih koristi Marko Marinković za treće poravnanje na utakmici. U 63. minutu sledi veliki kiks iskusnog golmana Kormanaca i autogol za novo vođstvo domaćih. Tačku na veliku pobedu fudbalera Borca stavlja pet minuta pre kraja utakmice Nikola Jović.

Kolo su na Aleksinačkom Rudniku zatvorili igrači Rudara i ekipa Tempa iz Mozgova. Sve je krenulo u 2. minutu evrogolom kapitena Rudara Smiljana Stojanova sa preko trideset metara. Do kraja utakmice domaćin preko njihovog najboljeg igrača trostrukog strelca Ostoje Lazića dolazi do ubedljive pobede. Gosti nastavljaju sa igrama toplo-hladno i upisuju novi poraz. Počasni pogodak postigao je Aleksa Milutinović iz kaznenog udarca.

Kompletni rezultati 9.kola OFL Aleksinac
Polet – Rutevac 5:1
Crvena Zvezda – Jedinstvo 0:4
Ratar – Škriljac 6:0
Borac – Sloga 5:3
OFK Sloga – Napredak 2012 1:3
Rudar 2016 – Tempo 4:1

Narednog vikenda Gornjoljubešani gostuju u Subotincu, Trnjanci u Bobovište, Krušijani imaju novo teško gostovanje u Mozgovu, Gornjopeščanci u derbiju začelja idu u Rutevac, Vitoševčani dolaze na Rudnik, dok se u Kormanu sastaju dve Sloge.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.